NVM Makelaars
U bevindt zich hier: home

Op bezoek in de duurzame woning van Jochem en Debby

Gepubliceerd door Joris Welten op 14 mei 2018
Jochem en Debby wonen samen met hun twee kinderen op de Zomerappel 21 in Lith. Hier wonen zij in een nieuwbouwhuis waar duurzaamheid als een rode draad doorheen loopt. Een ruime woning gelegen in een rustige wijk, aan de rand van een levendig Maasdorp. Toch gaan zij verhuizen, naar een plek 200 meter verderop. De Zomerappel 21, dat momenteel te koop staat, is volgens Jochem en Debby écht een kans voor iedereen die overweegt te verhuizen én duurzaam wil wonen. Graag vertellen zij je over de woning, duurzaamheid, Lith, en waarom zij voor een derde keer bij Van der Krabben terecht kwamen.
'Het is een rustige wijk met veel verschillende mensen
waar bovendien alleen bestemmingsverkeer komt. En
dat uitzicht op de molen: mooi hè?!'


In 2014 besloot de momenteel 41-jarige Jochem samen met zijn partner Debby en zoon Melle (6) in Lith te gaan wonen. Inmiddels is daar dochter Bobbi (2) bijgekomen. De keuze voor het Maasdorpje was snel gemaakt, aangezien Debby zelf uit Lith komt en ook haar ouders er nog woonachtig zijn. Ze vonden hun plek in de Zomerappel. Deze straat maakt deel uit van een nieuwe wijk aan de rand van het dorp. Een groene, levendige nieuwbouwwijk waarbij ze zelf veel invloed hadden op de bouw. Zo konden ze bijvoorbeeld zelf de afmetingen van verschillende ruimtes kiezen, en hadden ze invloed op de indeling van het huis.

'Het is een investering die écht wat oplevert”, zegt
Jochem. “Om je een idee te geven: onze zonnepanelen
leveren ongeveer de helft aan energie (+/- 1.500 kWh)
van wat we per jaar gebruiken.'


Dit maakt dan ook dat het gezin prettig woont in het huis dat 640m3 inhoud heeft, op een kavel van 315 m2 oppervlakte. “We zitten hier prima”, begint Jochem te vertellen. “We zitten hier dichtbij familie en het is een rustige wijk met veel verschillende mensen waar bovendien alleen bestemmingsverkeer komt. En dat uitzicht op de molen: mooi hè?”Bij het nieuwbouwproject op de Zomerappel is bovendien het duurzame aspect prominent aanwezig. “Om eerlijk te zijn zagen we het in het begin als een mooie bijkomstigheid”, zo vertelt Jochem. “We stonden daarentegen wel open voor veel duurzame ontwikkelingen die we uiteindelijk ook doorgevoerd hebben in het huis. Denk hierbij aan 16 m² geïntegreerde zonnepanelen in het dak, goed geïsoleerde muren, driedubbel glas, LED-verlichting en balansventilatie door middel van een WTW-unit, die zorgt voor gezonde, schone verse lucht.” Het is een beslissing geweest waar het gezin geen moment spijt van heeft gehad. “Het is een investering die écht wat oplevert”, zegt Jochem. “Om je een idee te geven: onze
zonnepanelen leveren ongeveer de helft aan energie (+/- 1.500 kWh) van wat we per jaar gebruiken. Dat is voor veel mensen enorm interessant. En het mooie is dat we alle energie die we opwekken zélf kunnen uitlezen via een app!”

Met simpele maatregelen kun je enorm veel besparen, vindt ook Jochem. Hij heeft al jaren een eigen teken- en ontwerpbureau en werkt op projectbasis voor installatiebedrijven.”Ik weet dus wel het een en ander van duurzaamheid, maar ben geen Wubbo Ockels”, zegt hij lachend. “Toch denk ik dat mensen met laagdrempelige maatregelen grote stappen kunnen zetten. Denk hierbij aan goede isolatie en LED-verlichting. Een simpel rekenvoorbeeld: Bij een gloeilamp gaat 85% van de energie verloren aan warmte. Bij een LED-lamp is dit 15%.”Ondanks dat ze in de Zomerappel erg goed op hun plek zitten, wil het gezin gaan verhuizen. Een kavel 200 meter verderop trok hun aandacht, en het idee om helemaal zelf een nieuw en duurzaam huis te bouwen trok hen over de streep. Bovendien wilde het koppel samen met de kinderen in Lith blijven wonen. Het dorpje dat zo’n 6.700 inwoners telt is een plek waar veel georganiseerd wordt voor jong en oud. “Tijdens feestdagen zoals Carnaval en Koningsdag is er altijd wel wat te doen”, legt Jochem uit. “Ook zelf participeren we mee. Zo ben ik trainer/coach van de ‘Mini F-pupillen’ bij voetbalclub NLC’03, waar ook onze zoon Melle speelt. Een leuke en gezellige club. Echt een plek waar ik graag kom!” De ligging van het dorp is bovendien een zeer positief aspect van het dorpje Lith, vindt het koppel. “Binnen
een kwartier zit je op de A2 of op de A59, en zowel Oss als Den Bosch liggen dichtbij.”

'Bij Van der Krabben weet iedereen ook echt wie je bent,
en welke zaken er binnen jouw persoonlijke situatie spelen.
Ze staan altijd voor je klaar.'


Voor de aankoop van de nieuwe kavel schakelde het koppel Van der Krabben in. En dat is niet de eerste keer. “We hebben inderdaad eerder met Van der Krabben te maken gehad”, zegt Jochem. “Zo hebben we in 2016 het huis van mijn moeder via Van der Krabben verkocht, en een jaar later het huis van mijn zus. Ook de verkoop van de Zomerappel doen we weer via Van der Krabben.”

Jochem en Debby vinden de manier waarop Van der Krabben werkt zeer prettig. Vooral de toegankelijkheid en het persoonlijke contact bevalt ze goed. “We hebben veel contact met diverse mensen binnen Van der Krabben zoals André, Joris en Onno, maar ook met Marjon en Malou. Iedereen weet ook echt wie je bent, en welke zaken er binnen jouw persoonlijke situatie spelen. Ze staan altijd voor je klaar”, besluit Jochem.

We praten door terwijl op de achtergrond de molen op zijn eigen manier energie opwekt. Een mooie parallel met het deels zelfvoorzienende nieuwbouwhuis aan de Zomerappel!Goed nieuws: De Zomerappel 21 staat te koop! Op www.zomerappel21.nl kun je meer lezen over de kenmerken en zijn bovendien fullscreen foto’s van de nieuwbouwwoning te vinden. Enthousiast geworden, of behoefte aan meer informatie over de woning? Neem in dat geval even contact met ons op via: 0412 63 29 28 of oss@krabben.nl


Joris Welten
Register makelaar - taxateur wonen/MKB/Bedrijfsmatig vastgoed

Kantoor Oss

telefoon 0412 63 29 28
e-mail: j.welten@krabben.nl


Meest recente blogs:


In Regio Oss en Uden draait de woningmarkt top!Gepubliceerd door Joris Welten op 17 juli 2018
Donatie Voedselbank Oss en omgevingGepubliceerd door Harm van der Pas op 6 juli 2018
Op bezoek bij.. Pascal van LentGepubliceerd door Harm van der Pas op 28 juni 2018
Booming magazine UdenGepubliceerd door Jeffrey Gremmen op 27 juni 2018
Zaterdag geslotenGepubliceerd door André Louwers op 22 juni 2018

Zelf een reactie plaatsen

E-mailadres *


Uw reactie *

Typ het controle getal over *Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Accepteren