NVM Makelaars
U bevindt zich hier: home

Blogs van Harm van der Pas

Harm van der Pas
Erkend hypotheekadviseur/
makelaardij


Kantoor Oss
telefoon 0412 63 29 28
e-mail: h.pas@krabben.nl

Recente blogs:

Van der Krabben voor de Voedselbank Oss

Gepubliceerd door Harm van der Pas op 18 mei 2018
De komende 6 weken, t/m 30 juni, zullen wij ons inzetten voor de Voedselbank Oss en omstreken. Benieuwd waarom en hoe we dat doen? Lees het hier!
Lees meer

Hypotheken: vijf vragen aan Harm

Gepubliceerd door Harm van der Pas op 17 april 2018
Hij is al jaren één van de gezichten van Van der Krabben: Harm van der Pas. Belangrijk in zijn rol als nieuwbouwmakelaar, maar zeker ook in zijn rol als erkend hypotheekadviseur. Je kunt namelijk bij hem terecht voor alle financiële vraagstukken over de aankoop van een woning. Dit zorgt ervoor dat mensen beter geïnformeerd zijn, maar ook dat er ‘een stukje onzekerheid’ wordt weggenomen, zo omschrijft hij het zelf. En dat is minstens zo belangrijk. Een mooi uitgangspunt om hem eens aan de tand te voelen door middel van vijf vragen over de wereld van de hypotheken.
Lees meer

Regeringspartijen willen NHG-drempel voor starters verlagen

Gepubliceerd door Harm van der Pas op 15 december 2017
Steeds minder starters kiezen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Omdat de leenregels worden aangescherpt is de verwachting dat die daling volgend jaar doorzet. De vier regeringspartijen willen daar wat aan doen, zo staat in het Algemeen Dagblad.
Lees meer

Dank.

Gepubliceerd door Harm van der Pas op 16 juni 2017
Na de brand hebben we snel geschakeld en mede dankzij onze digitalisering konden we donderdagochtend 15 juni ‘gewoon’ door met onze activiteiten. Dank zijn we hier zeker verschuldigd aan onze automatiseerder, Dotcombusiness, die niet alleen tijdelijk ruimte maakte in hun kantoor achter het pand bij Derijks aan de Euterpehof, maar onze automatisering meteen weer op orde had.
Lees meer

Mogelijkheden voor ouders om startende kinderen te helpen

Gepubliceerd door Harm van der Pas op 9 juni 2017
Het is voor starters niet makkelijk om een huis te kopen. De hypotheekregels zijn strenger geworden en werkgevers zijn niet scheutig met het aanbieden van vaste contracten. Het komt regelmatig voor dat ouders hun kinderen in zo’n situatie financieel willen helpen. Het blijkt dat we dat in Nederland met een andere reden doen dan in Zuid-Europa.
Lees meer

Steeds meer hypotheken verkocht

Gepubliceerd door Harm van der Pas op 31 mei 2017
De omstandigheden voor het verkopen van een huis blijven erg gunstig. De hypotheekomzet was de laatste tien jaar niet eerder zo hoog als in het eerste kwartaal van 2016, zo constateert adviesbureau IG&H na eigen onderzoek. Met andere woorden: we sluiten voor steeds meer geld aan hypotheken af om een huis te kunnen kopen.
Lees meer

Aanschaf telefoon kan invloed hebben op verstrekken hypotheek

Gepubliceerd door Harm van der Pas op 18 mei 2017
Er verschijnen de laatste tijd veel nieuwsberichten over telefoonabonnementen die invloed kunnen hebben op het afsluiten van een hypotheek. Ze zouden namelijk bij het BKR worden geregistreerd. Het ligt iets genuanceerder dan dat, maar het aanschaffen van een telefoon kan wel gevolgen hebben.
Lees meer

Eerst kopen? Het kan weer!

Gepubliceerd door Harm van der Pas op 13 april 2017
Je ziet het overal, de verkochtborden prijken weer in bijna alle straten door de hele regio Oss. Het woningaanbod krimpt, ook in de hogere prijsklasse staan de seinen steeds vaker op groen!
Lees meer
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Accepteren