Op bezoek bij…
Casper van Doornen

Lees het verhaal van Casper van Doornen

“Groot netwerk bleek ook voor mij een voordeel”

Verhuizen was eigenlijk niet eens een actueel thema voor Casper van Doornen. Maar toen hij op Facebook op een mooie twee-onder-een-kapwoning in Oss-Zuid stuitte, begon het toch te kriebelen. Mede dankzij Van der Krabben Makelaardij verkocht Casper zijn oude huis voor een keurige prijs en trok hij enige tijd later in zijn nieuwe – veel ruimere – woning.

 

 

Caspers hoekwoning nabij winkelcentrum Ussen voldeed nog prima. Niet voor niets woonde hij er al zo’n zes jaar met veel plezier. Toch besloot hij een hengeltje uit te gooien naar een nieuwe stek. “Ergens voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe stap. De woning die ik op het oog had, heeft een veel grotere woonkamer, een aparte keuken én een super handige binnendoorgang naar de garage. Veel voordelen dus!”

Zekerheid voor alles

Toch was de verhuizing voor Casper geen abc’tje. “Laten we eerlijk zijn: een huis verkopen doe je niet elke dag. Voor mij was het zelfs de eerste keer, dus ik wilde goed te werk gaan. Hoe ik bij Van der Krabben terechtkwam? Ik kende Wesley van Vlijmen vanuit het Osse verenigingsleven en bovendien hoor je over Van der Krabben eigenlijk alleen maar goede verhalen. Over hun grote netwerk bijvoorbeeld, wat ook in mijn geval een voordeel bleek.” Al voor Caspers woning officieel te koop kwam te staan, zorgde Wesley voor verschillende kijkers. Hoewel de uiteindelijke nieuwe eigenaren daar niet bij zaten, kreeg Casper daardoor meteen een prettig gevoel: dit ging goedkomen.

Prima verkoopprijs

Ook de opbrengstindicatie die Van der Krabben deed, was nuttig. Casper: “Ik wilde eerst weten wat ik kon verwachten, nog voordat ik überhaupt een bod op de nieuwe woning zou uitbrengen. Volgens Wesley zat het met de verkoopwaarde wel goed. Hij bleek gelijk te hebben, want uiteindelijk bracht mijn woning zelfs meer op dan waarop ik hoopte. En waar ik in principe al een akkoord had met de koper, vermoedde Wesley dat er nog wat ruimte was. Alleen al die intentie staat me erg aan: hij gaat tot het uiterste voor zijn klanten. Uiteindelijk scheelde het financieel niet eens zo veel, maar het gaat om het gevoel. Bovendien verkochten we mijn woning binnen acht dagen!”

Kritische blik

Intussen had Casper, mede door de positieve opbrengstprognose, een bod gedaan op zijn nieuwe woning. “Die stond te koop bij een andere makelaar. Wat ik erg fijn vond, is dat Wesley zelf nog naar een bezichtiging is gegaan. Hij wilde zeker weten dat we geen gekke dingen zouden tegenkomen. Erg fijn, want als koper zie je bouwkundige zaken gemakkelijk over het hoofd. Omdat je er geen verstand van hebt én omdat je als geïnteresseerde vooral kijkt naar de mooie aspecten. Een makelaar daarentegen, kijkt met een heel andere, kritische blik naar een woning. Hij kwam niets geks tegen, wat ik een geruststellende gedachte vond.”

Wesley van Vlijmen“We gaan altijd voor het goede gevoel”

Wesley van Vlijmen:
Van der Krabben Makelaardij is gespecialiseerd in het verkopen van woningen, maar kan ook een rol spelen in het begeleiden van de aankoop van de nieuwe woning. “Die optie bieden we in vrijwel ieder gesprek aan”, bevestigt Wesley. “Vaak weten we net wat beter waar we op moeten letten, waardoor we beter kunnen adviseren. Caspers woning had geen noemenswaardige bijzonderheden, maar voor hetzelfde geld is bijvoorbeeld het dak binnen afzienbare tijd aan vervanging toe. Zoiets is uiteraard van invloed op je bod, maar je moet het wél weten. Wij zorgen voor dat totaalplaatje. En dat we erin zijn geslaagd om de verkoopprijs van Caspers woning nog ietsje te verhogen, is een mooie bijvangst. We hebben gewoon vriendelijk overlegd met de koper en die ging akkoord. Uiteindelijk lag er een mooie, marktconforme overeenkomst voor beide partijen.”

Ruime woning

Op 1 september 2020 kreeg Casper de sleutel en enige weken later betrok hij zijn nieuwe huis. “Ik woon nu in een ruime woning in een rustige straat, heerlijk! Ik voelde me al snel thuis. En doordat ik dichter bij de snelweg woon, ben ik ook nog eens een kwartier eerder op mijn werk. Geen reden om te verhuizen natuurlijk, maar wél lekker meegenomen.”

Afspraak is afspraak

Als Casper terugblikt op de samenwerking met Van der Krabben, zijn hem een paar zaken in het bijzonder bijgebleven. “Allereerst dat afspraak ook echt afspraak is. Daar hou ik van: een man een man, een woord een woord. Neem de bezichtigingen, waarvoor ik steeds even mijn huis uit moest. Op zich geen probleem, het hoort erbij en ik wandelde op die momenten gewoon even een uurtje in het park. Maar aan de andere kant: ik moest wél mijn werk onderbreken. Dan is het fijn als alles volgens afspraak verloopt.”

Persoonlijk contact

“Verder zagen de overeenkomsten er netjes uit en communiceerde Wesley steeds op tijd en goed”, vervolgt Casper. “Sowieso vond ik het contact heel persoonlijk, ondanks de schaalgrootte van Van der Krabben. Natuurlijk komt dat ook doordat ik Wesley al kende, maar hij gaf me de indruk dat hij ook zo zijn best doet voor andere klanten. Samenvattend is er op de samenwerking niets aan te merken. Ik ben heel tevreden!”