Heidi Oosterveen

“De match tussen een nieuwbouwwoning en een koper móet kloppen”

Iemand die zijn of haar vak met plezier uitoefent, straalt dat van alle kanten uit. Wat dat betreft laat Heidi Oosterveen niets aan de verbeelding over. Als makelaar nieuwbouw helpt ze mensen vol overgave aan een nieuwbouwwoning die perfect bij ze past. Met een grote glimlach bovendien.

In 2008 liep Heidi ons kantoor voor de allereerste keer binnen. Nu, twaalf jaar later, doet ze dat nog steeds, met veel plezier bovendien. “Ik heb het hier enorm naar mijn zin”, vertelt ze. “Door de jaren heen heb ik volop kansen gekregen om mezelf te ontwikkelen. Doordat ik die steeds heb gegrepen, sta ik waar ik nu sta. Als het op ons kantoor over nieuwbouw gaat, ben ik er altijd wel bij betrokken.”


Glinsterende ogen

Als Heidi over haar werk praat, glinsteren haar ogen. “Een nieuwbouwhuis verkopen is fantastisch”, vertelt ze. “Nog voordat er een steen is gelegd, mag je mensen rondleiden door hun toekomstige woning. Daardoor komt een bouwtekening echt tot leven. En lopen we daarbij tegen dingen aan die anders moeten? Dan gaan we ermee aan de slag. Van een tweede badkamer tot en met extra stopcontacten: er is vaak nog van alles mogelijk. Het is heel erg leuk om mensen daarop te wijzen en samen invulling te geven aan hun woonwensen.”

Op de motor

Dat Heidi het juiste beroep heeft uitgekozen, blijkt wel uit haar vrijetijdsbesteding. Een deel van haar vrije uren besteedt ze namelijk aan het bezoeken van nieuwbouwprojecten. “In de zomer spring ik regelmatig op de motor om gewoon eens rond te gluren”, lacht ze. “Hoe wordt er gebouwd? Wat zijn de trends? En kunnen we daar bij Van der Krabben wat mee? Ik vind het heerlijk om dat op de motor te ontdekken.”

“Mensen moeten kunnen voelen dat ik het beste met ze voor heb”

Uitdagende baan

Wie denkt dat een makelaar nieuwbouw de hele dag gesprekken voert met potentiële kopers, heeft het mis. Sparren met ontwikkelaars, klanten begeleiden en kennis bijspijkeren over bijvoorbeeld financieringen en innovaties in de bouw: het hoort er allemaal bij. “Dat maakt mijn baan ook zo uitdagend”, aldus Heidi. “Bovendien kan ik er veel van mezelf in kwijt. Ik kan goed luisteren en straal enthousiasme uit. Maar misschien nog wel het belangrijkste: ik oordeel altijd eerlijk over de match tussen een woning en een koper, want die móet kloppen. Mensen moeten kunnen voelen dat ik het beste met ze voor heb.”

Bevestiging

Heidi ziet haar aanpak regelmatig bevestigd. Zoals laatst in de supermarkt, waar een dame op leeftijd haar aansprak. “Ze zei: ‘Je herkent me vast niet meer, maar je hebt een paar jaar geleden een prachtig huis aan me verkocht. Nog bedankt daarvoor, want ik ben er heel gelukkig’. Natuurlijk herkende ik die vrouw nog. Na een leuk babbeltje liep ik naar buiten en dacht ik: dit is waar ik het voor doe.”