Op bezoek bij…
Familie van Meurs

“De makelaar heeft honderd procent verschil gemaakt”

‘Áls jullie ooit gaan verhuizen, geven jullie dan een seintje?’ Waar een opmerking op een feestje al niet toe kan leiden… Enkele jaren nadat Rolf van Meurs en zijn echtgenote Marieke hun interesse lieten doorschemeren in de woning van mede-straatbewoners, is het daadwerkelijk zover. Rolf en Marieke verhuizen binnenkort naar hun nieuwe droomwoning, waarbij Van der Krabben Makelaardij een dubbelrol vervulde.

 

 

 

 

 

 

“We woonden prima, we hadden niet het idee om hier weg te gaan”, vertelt Rolf. “Maar ja: toen de mensen van een paar deuren verderop gingen verhuizen, herinnerden zij zich onze interesse. En die was er nog steeds. Hoewel onze huizen in dezelfde straat liggen, zijn ze wel degelijk anders. Onze woning, die uit 1936 stamt, is bijvoorbeeld gebouwd toen de straat al bijna klaar was. Hij is kleiner dan de andere huizen en ook de tuin is minder groot. Onze nieuwe woning is in alle opzichten ruimer en fijner.”

Karakteristieke indeling

Het nieuwe karakteristieke onderkomen van Rolf en Marieke in de sfeervolle Floraliastraat in Oss heeft bovendien meer kenmerken van een ‘begin twintigste eeuw’-woning. “Wij hoeven niet per se een immense woonkamer of een zogenaamde leefkeuken. Geef ons maar die bijzondere indeling van vroeger, met veel aparte ruimtes. Bovendien hebben we straks een extra slaapkamer, een vaste trap naar de zolder en al met al is ook de woonkamer lekker ruim. En die hoge plafonds… Schitterend!”

Muziekstudio in de tuin

Waar de twee ook zeker van gaan genieten, is de aanbouw, waar Rolf al een bestemming voor heeft. “Ik ben musicus van beroep. In onze oude woning had ik van een slaapkamer een soort studio gemaakt. Maar eerlijk gezegd: Marieke werd soms wel eens gek van al mijn opnames en wéér een muziekstuk afmixen. Straks gebruik ik de aanbouw in onze diepe tuin om mijn studio te realiseren. Met een eigen ingang, helemaal perfect.”

Zelf verkopen (of toch niet)

Na wat twijfel en uitzoekwerk schakelden Rolf en Marieke Van der Krabben Makelaardij in als verkoopmakelaar. “In eerste instantie wilden we onze oude woning zelf gaan verkopen”, vertelt Rolf. “We dachten: dat moet toch kunnen in deze tijd, waarin alles op internet te vinden is. Maar al gauw kwamen we erachter dat er heel wat meer bij komt kijken dan je in eerste instantie denkt. Natuurlijk, je kunt veel opzoeken, maar er is zo veel dat je niét weet. Aangezien Van der Krabben ook de verkoopmakelaar van de bewoners van onze nieuwe woning was, was het contact snel gelegd.”

Onno Ernst“Als klant moet je weten waar je aan toe bent”

“Het klopt wat Rolf zegt over eerlijk en straight”, vertelt Onno van Van der Krabben Makelaardij. “We vinden het belangrijk om onze klanten te behandelen op een manier waarop we zélf behandeld zouden willen worden. Eerlijk advies is daarin onmisbaar, als klant moet je weten waar je aan toe bent. Natuurlijk willen we graag een verkoop begeleiden, maar gouden bergen beloven? Dat past niet bij ons. Het mooie aan de verkoop van de woning van Marieke en Rolf, is dat het een echte teamprestatie is. Ik heb de verkoop ‘binnengehaald’, maar we doen het samen. Ga maar na: zelfs de beste makelaar is nergens zonder goede verkoopbrochure of goed begeleide bezichtigingen. Dankzij ons ingespeelde team is de kans op een succesvolle verkoop levensgroot.”

Goed gevoel

Een eerste gesprek met Van der Krabben-makelaar Onno Ernst bezorgde Rolf en Marieke al snel een goed gevoel. “We wilden sowieso geen landelijke partij, omdat we veel meer geloven in de kracht van het lokale. Onno is gelukkig niet zo’n overdreven makelaar, zo eentje die een woning helemaal ophemelt. Ik vond hem heel eerlijk en straight, precies wat we zochten. Bovendien ging hij voortvarend te werk: toen we hem ons akkoord gaven, begon hij direct dingen te regelen. De volgende dag hadden we bijvoorbeeld al een afspraak met de fotograaf.”

Hogere opbrengst

Rolf en Marieke ervaarden in alles dat Onno met hen meedacht. Zo adviseerde hij hen om niet meteen toe te happen, ook al lijkt een bod in eerste instantie heel aantrekkelijk. Rolf: “Daardoor is de opbrengst van onze woning uiteindelijk hoger uitgevallen dan we hadden verwacht. En dat heeft weer geleid tot betere hypotheekvoorwaarden. We mogen gerust stellen dat het inschakelen van een makelaar honderd procent verschil heeft gemaakt.”

Binnen een week verkocht

Samenvattend is Rolf positief over de samenwerking met Van der Krabben. “Als ik het kantoor in twee woorden moet omschrijven: professioneel en meedenkend. We hoefden Onno maar te bellen of mailen met een vraag en hij ging voor ons aan de slag. Al met al is het heel snel gegaan, binnen een week was ons huis verkocht. We verhuizen op 1 juni 2021; de maanden ervoor gebruiken we voor enkele verbouwingen en renovaties. Intussen verhuizen wij alvast af en toe wat spullen naar de nieuwe woning. We zijn blij dat we in deze fijne buurt blijven wonen en hebben er veel zin in!”