“Het voelt alsof we al jaren samenwerken”

 

In de zoektocht naar een woning kijken mensen vaak als eerste naar de foto’s. Voor de verkopers is het dus cruciaal om een huis zo aantrekkelijk mogelijk te fotograferen. Bij Van der Krabben werken we hiervoor samen met professionele fotografen. Onder wie sinds kort Lindsey Nooijen, eigenaar van Linovas Woningfotografie & Vastgoedstyling. Tijd om eens wat vragen op haar af te vuren…

 

 

 

Wanneer ben je je bedrijf begonnen?

“In 2017, meteen na mijn studie Fotografie. Tot 2020 had ik daarnaast nog een vaste baan. In die tussenliggende periode heb ik dus rustig aan mijn bedrijf kunnen bouwen. Zoals mijn bedrijfsnaam al verklapt, fotografeer ik woningen en verzorg dan eventueel ook de styling. Vanuit dit specialisme werk ik vooral voor makelaarskantoren.”

Voor ons kantoor fotografeer je sinds kort. Hoe is dat zo gekomen?

“Maike is een oud-collega van me. Zij wist dat ik werk als zelfstandig fotograaf. Toen jullie versterking zochten op dat gebied, heeft ze mijn naam genoemd. Tijdens een kennismakingsgesprek op kantoor in Oss was er met Ralph en Simge meteen een klik. Nog in dezelfde week kreeg ik mijn eerste klus.”

Een adres en iemands contactgegevens… en jij kunt aan de slag?

“Precies! Op locatie maak ik alle benodigde foto’s, zowel binnen als buiten. Als het nodig is, maak ik ook opnames voor een 360°-video, waarmee potentiële kopers als het ware een rondleiding door de woning krijgen. En soms meet ik de woning in om daar later een plattegrond van te maken.”

Hoe kun je jouw stijl het beste omschrijven?

“Ik heb een duidelijke voorkeur voor lichte en frisse foto’s. Die bovendien ruimtelijk, maar realistisch ogen. Ja, die stijl past perfect bij woningfotografie. Het bewerken van de foto’s is best een tijdrovend proces. Gelukkig word ik er steeds handiger in, want de makelaars weten me intussen goed te vinden. Met als absolute koploper: Van der Krabben!”

En terecht, want je levert vakwerk! Voldoen wij andersom ook aan jóuw verwachtingen?

“Omdat ik uit Wanroij kom, kende ik jullie kantoor alleen van naam. Maar in korte tijd heb ik alle medewerkers goed leren kennen. Een fijne club mensen met héél veel kennis van zaken bovendien. Ons contact verloopt helemaal zoals ik het fijn vind: informeel, maar duidelijk. In korte tijd ben ik helemaal part of the team. Het voelt alsof we al jaren samenwerken!”