Ben je ook op zoek naar jouw droomhuis? We helpen je graag

Zoek hier binnen ons ruime huizenaanbod

Geffen – Weverstraat – bouwkavels

Altijd al zelf willen bouwen? Hier is uw kans!!!

Bent u geinteresseerd in de mogelijkheden van zelf bouwen? Laat u dan vrijblijvend informeren op ons kantoor. En geef uw voorkeur aan!

Kavelnr: Oppervlakte in m2 (circa) Kavelprijs excl. btw Kavelprijs incl. btw
Weverstraat 1 1.299 m2 € 253.062,50 € 306.205,63
Weverstraat 2 1.252 m2 € 250.125,00 € 302.651,25
Weverstraat 13 1.250 m2 € 250.000,00 € 302.500,00

———————————————————————————————————————————–
Zelf bouwen met erfpacht! Ook voor u mogelijk.

Erfpacht is het recht om het eigendom (de bouwkavel) van de gemeente voor een bepaalde periode te gebruiken tegen betaling van een canon. De gemeente Oss geeft de bouwkavel in erfpacht uit voor onbepaalde tijd. Aan het gebruik door u als erfpachter stelt de gemeente een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn vastgelegd in de ‘Algemene Erfpachtvoorwaarden voor woningbouw van de gemeente Oss 2014’ en in de erfpachtovereenkomst. De erfpachter kan binnen de grenzen van het bestemmingsplan zelf besluiten nemen over het gebruik van de bouwkavel, de gemeente
heeft over de bouwkavel geen beschikking meer. De gemeente blijft wel gedurende de erfpachtperiode eigenaar van de grond, maar u hebt als erfpachter te allen tijde het recht om de grond te kopen van de gemeente.

Voordelen:
• Lagere woonlasten: De maandelijkse woonlasten zijn, ten opzichte van hypotheeklasten, lager.
• Minder hypotheek nodig: De hypotheek regels zijn aangescherpt. Dit betekent dat niet iedereen een hypotheek
voor het gewenste bedrag kan krijgen. Vooral starters en zzp-ers hebben hiermee te maken. Door de bouwgrond te pachten in plaats van te kopen, heeft u minder hypotheek nodig.
• Besteedbaar bedrag voor woning neemt toe: Neemt u de grond in erfpacht, dan neemt het resterende besteedbaar bedrag aan hypotheek voor de woning toe.
• Nationale Hypotheek Garantie (NHG)*: Blijft uw woning onder de bovengrens van de NHG, dan komt de financiering van uw woning in aanmerking voor NHG. Dit betekent een lagere rente.
• Fiscaal aftrekbaar*: Zowel de hypotheekrente als de erfpachtcanon zijn aftrekbaar van de belasting. Voor een erfpachtcanon loopt dit ook na 30 jaar nog gewoon door.
• De waardedaling van de bouwkavel komt niet voor rekening en risico van de erfpachter.
*) we gaan hier uit van een ongewijzigde belastingwetgeving en regelgeving NHG
—————————————————————————-

Impressie