Op bezoek bij… Paul en Sanne

“Nieuwe woning voelt als thuiskomen”

Toen Sanne en Paul de kerkklokken hoorden luiden, waren ze verkocht: Langenboom is het dorp waar ze naartoe verhuizen. In het voorjaar van 2022 verlaten ze hun huis in Grave en betrekken ze een woning in een nieuwbouwproject in Langenboom. Van der Krabben verzorgt de verkoop van hun huidige woning, de aankoop van de nieuwe én het afsluiten van een passende hypotheek.

 

 

 

 

 

“We wonen nu ruim drie jaar in Grave”, vertelt Sanne. “Een heel fijne woning, die we aanvankelijk wilden uitbreiden met bijvoorbeeld een dakkapel. Maar toen kwam het project in Langenboom op ons pad. Paul schreef ons direct in, ook al hadden we volgens betrokkenen weinig kans. Er waren zó veel kandidaten voor ons… Totdat nieuwbouwadviseur Nikki Verbruggen van Van der Krabben belde: of we nog interesse hadden.”

Ruimere woning

Daarmee kwam de wens om groter te wonen ineens een stuk dichterbij. Met oog op de toekomst en mogelijke gezinsuitbreiding, maar ook al vanwege praktische voordelen in het heden. Sanne: “In Grave is de ruimte redelijk beperkt. We huren bijvoorbeeld een aparte garagebox, die Paul gebruikt om in te klussen. Het is natuurlijk veel fijner als je dat thuis kunt doen. In Langenboom kan dat.” Paul vult aan: “Ik kan nu eenmaal niet stilzitten. Ik heb onze woning in Grave van top tot teen verbouwd. Badkamer en toilet gerenoveerd, vloeren gelegd en geschuurd, muren geschilderd, de voor- en achtertuin aangepakt… In feite is alles nieuw.”

Altijd bereikbaar

Dat ze Van der Krabben zouden inschakelen voor de verkoop van hun woning, stond al snel vast. Paul: “Ik heb mijn vorige woning in Oss naar tevredenheid via Van der Krabben verkocht en ook mijn ouders hebben meerdere positieve ervaringen. Huizen staan daar nooit lang in de verkoop, ze hanteren eerlijke prijzen en gaan grondig, maar voortvarend te werk.”

Verder noemen Sanne en Paul nog de bereikbaarheid als belangrijk pluspunt. “Welk ander groot makelaarskantoor zet de mobiele nummers van hun medewerkers online? Je kunt zelfs ’s avonds met ze appen. En zijn ze even niet bereikbaar? Dan bellen ze altijd snel terug. Die korte lijnen werken heel prettig. We hebben het gevoel dat we altijd bij ze terecht kunnen.”

Goede verkoopprijs

De verkoopprijs van hun woning in Grave viel boven verwachting hoog uit. Paul: “We hadden een bedrag in ons hoofd, gebaseerd op de staat van onze woning en de verkoopprijs van een vergelijkbaar huis in onze buurt. Verkoopmakelaar Berti van Wanrooij dacht er precies hetzelfde over. En doordat de vraag op het moment enorm is, viel de uiteindelijke verkoopprijs nog eens een stuk hoger uit. Dat hadden we nooit durven dromen…”

Ook voor de aankoop van de nieuwe woning en de hypotheekbemiddeling schakelden Paul en Sanne met Van der Krabben. “Met Ryon Busser in dit geval”, aldus Sanne. “Wat een superadviseur! Hij legde ons alles rustig en duidelijk uit, in begrijpelijke taal. Hij wilde per se dat we begrepen waar we voor tekenden. En als we toch nog een vraag hadden of even wilden langskomen, was dat nooit een probleem. Ryon heeft ons echt door het proces heen geloodst.”

“Ik heb mijn vorige woning in Oss naar tevredenheid via Van der Krabben verkocht en ook mijn ouders hebben meerdere positieve ervaringen. Huizen staan daar nooit lang in de verkoop, ze hanteren eerlijke prijzen en gaan grondig, maar voortvarend te werk.”

Berti: “We willen het vertrouwen altijd waarmaken”

“Bereikbaar zijn is voor ons superbelangrijk. Daarom zijn we zes dagen per week geopend en zijn alle medewerkers op de hoogte van de lopende trajecten. Ook op een vrije avond of in het weekeinde kunnen mensen onze medewerkers bellen. En als ik even niet kan opnemen, is een antwoord via WhatsApp toch zo gegeven? Zeker als het een vraag is die voor klanten belangrijk is. Zij geven ons een stuk vertrouwen, het is aan ons om dat waar te maken.”

“Het voorbeeld van de handdoek op de houten vloer herinner ik me nog goed. Het was een regenachtige dag en twee kijkers, een stel, had net de tuin bezichtigd. Er lag geen deurmat, dus heb ik een handdoek neergelegd en gevraagd of ze even hun voeten wilden vegen. Zo voorkomen we kringen of vlekken op de vloer én blijft de woning netjes voor de volgende bezichtiging. We laten een huis altijd achter alsof er niemand is geweest. Logisch toch?”

Ons-kent-ons-gevoel

Sanne en Pauls woning in Langenboom wordt in april of mei 2022 opgeleverd. Tot het zover is, verblijven de twee in een huurwoning. “We moeten dus nog even wachten, maar we kijken er erg naar uit”, aldus de twee, die vóór de aankoop al diverse keren in Langenboom op verkenning waren. “De woning op zich heeft alles, maar ook het dorpse spreekt ons erg aan, het ons-kent-ons-gevoel. Tijdens een wandeling namen buurtbewoners bijvoorbeeld spontaan de tijd voor een praatje. Dat gaf ons al het goede gevoel. En toen ook nog de kerkklokken begonnen te luiden, voelde het helemaal als thuiskomen.”

Alle beloftes waargemaakt

Over het contact met Van der Krabben zijn Paul en Sanne meer dan lovend. Sanne: “Ze hebben zich aan iedere afspraak gehouden en iedere belofte waargemaakt, echt super. Wat ik ook tekenend vond, was dat Berti tijdens een bezichtiging op een regenachtige dag een handdoek bij de achterdeur had gelegd, zodat kijkers na hun rondje door de tuin hun voeten konden vegen en onze houten vloer droog zou blijven. Het is misschien iets kleins, maar het zegt veel. Als we in de toekomst ooit weer gaan verhuizen, kiezen we zeker weer voor Van den Krabben.”