Vernieuwend, met respect voor het verleden.

Pand aan de Kruisstraat wordt in ere hersteld!

In 2017 verwoestte een brand ons pand aan de Kruisstraat. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor onze terugkeer gestart, waarbij ‘vernieuwing met respect voor het verleden’ centraal staat. Graag geven we je een kijkje achter de schermen!

Op zaterdag 5 oktober 2019 is het weer zo ver: De NVM Open Huizen Dag 2019. Een dag waarop men vrijblijvend op bezoek kan bij huizen die in de verkoop staan, om zo een goed beeld te krijgen van het huis en het gevoel dat het huis geeft. Ralph Timmermans & Dave de Jongh, makelaars bij Van der Krabben, zij zijn verantwoordelijk voor de bestaande bouw en zijn de drijvende krachten achter deze Open Huizen Dag.

“Hallo Ralph & Dave, de Open Huizen Dag komt er weer aan. Willen jullie nog eens uitleggen wat het precies inhoudt?”

“Verkopers kunnen hun huis aanmelden voor de Open Huizen Dag. Tijdens deze Open Huizen Dag kunnen kijkers vervolgens geheel vrijblijvend een kijkje nemen bij huizen die te koop staan en zich aangemeld hebben voor deze dag. Het mooie van deze dag is het laagdrempelige karakter. Kijkers hoeven geen bezichtiging in te plannen en kunnen meerdere huizen op een dag bezoeken. Op deze manier kan men verschillende huizen goed vergelijken. Wij hebben dan ook gemerkt dat de Open Huizen Dag loont voor zowel koper als verkoper. Of je woning nu pas net op de markt staat of al wat langer maakt niet eens uit. Deze huizen kunnen door het laagdrempelige karakter van de dag toch net die ene bezoeker met een latente behoefte aantrekken en uiteindelijk over de streep trekken.”

“Waar moet ik eigenlijk op letten als ik een huis ga bezichtigen?”

“Wanneer je een huis voor het eerst ziet en binnentreedt, gaat het ten eerste om gevoel. Het huis moet in feite passen als een warme jas. Stel jezelf vragen als: “Zie ik mezelf hier, met eventueel de mensen om mij heen, gelukkig worden?” De Open Huizen Dag is dan ook die eerste kennismaking met een nieuw huis. Wij merken dat wanneer mensen enthousiast zijn na de eerste kennismaking met het huis op de Open Huizen Dag, er in heel veel gevallen een tweede afspraak met de makelaar volgt. In dat stadium wordt vaak pas dieper ingegaan op de verdere specificaties van het huis. Mijn advies: “Ga bij die eerste kennismaking echt op je gevoel af.”

“Maar ik kan toch ook een bezichtiging met één van jullie aanvragen? Waarom zou ik dan naar de Open Huizen Dag gaan?”

“Helemaal correct. Maar hier heb ik wel direct een kanttekening bij. Onze ervaring leert dat mensen die dag echt tijd maken om vaak meerdere huizen te bekijken. We zien ook dat door het laagdrempelige karakter, mensen sneller huizen gaan bekijken die niet direct op hun primaire lijstje te vinden zouden zijn. Voor sommige is het officieel aanvragen van een bezichtiging toch nog een drempel. Zo zien deze mensen dus ook huizen die juist verrassen als ze er daadwerkelijk geweest zijn, in plaats van slechts af te gaan op foto’s. De Open Huizen Dag zet mensen in beweging, ook die mensen met een latente behoefte. Bij Van der Krabben krijgen we ook regelmatig te horen dat kijkers naast ons verhaal, ook wel eens het verhaal van de verkoper willen horen. En dat is logisch, want juist de verkoper is degene die in veel gevallen jaren in het huis gewoond heeft en het woongenot als geen ander kent. Sommige mensen denken echter dat we die dag niet beschikbaar zijn, omdat we niet bij de bezichtigingen aanwezig zijn. Vergeet echter niet dat we die dag op kantoor juist paraat staan voor alle vragen en opmerkingen van zowel kijkers als verkopers. Zo kunnen we iedereen die dag zo goed mogelijk van dienst zijn.”

“Hoe zit het eigenlijk met dat “beroemde” zoeksysteem van je collega Ria? Hoe werkt dit precies, en word ik hierin opgenomen als ik de Open Huizen Dag bezocht heb?”

“Jazeker, je kunt je vrijblijvend inschrijven in ons zoeksysteem. Wanneer je in het zoeksysteem wilt worden opgenomen denkt Ria actief met je mee. Kosteloos helpen we mee zoeken naar een voor jou geschikte woning. Wanneer je je inschrijft neemt Ria (telefonisch) al je woonwensen door, en gaan we op zoek naar jouw nieuwe plekje. Wanneer je de Open Huizen Dag bezoekt, is een inschrijving in dit zoeksysteem mogelijk en kunnen we dan ook gemakkelijk in contact blijven. Zo blijf je op de hoogte van ons nieuwste aanbod! Heb je geen woning bezocht maar wil je toch opgenomen worden in ons zoekersbestand, dan kun je altijd contact opnemen met Ria via 0412- 632928 of r.nijk@krabben.nl. 

Ook verhuisplannen, of gewoon benieuwd? Kom dan vrijblijvend een kijkje nemen tijdens de Open Huizen Dag op zaterdag 5 oktober 2019 van 11:00 tot 15:00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Benieuwd welke huizen meedoen? Houd onze website dan goed in de gaten!

We hopen op mooi weer, en jou te zien op zaterdag 5 oktober!