Ben je ook op zoek naar jouw droomhuis? We helpen je graag

Zoek hier binnen ons ruime huizenaanbod

De Kwekerij - Oss

Parkachtig wonen midden in Oss

Daar waar park en stad elkaar ontmoeten krijgt Oss een prachtig nieuw wijkje: De Kwekerij. Wonen in en aan het park, in een nieuw stukje Oss aan de rand van de Talentencampus op de plek waar ooit tuincentrum Zwanenberg heeft gestaan.

Het terrein van het voormalige tuincentrum wordt omgetoverd tot een groen opgezette wijk waarbij het park letterlijk tot aan de woningen doorloopt.

In de eerste fase zijn 22 woningen in de verkoop, waarvan 4 parkbungalows vanaf € 230.000,00 v.o.n., 10 rijwoningen vanaf € 199.500,00 v.o.n. en 8 twee-onder-een-kapwoningen vanaf € 279.000,00 v.o.n. In de tweede fase komen nog eens 18 rijwoningen, 8 twee-onder-een-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen.

Waar vroeger bomen en struiken werden gekweekt, wordt nu ruimte gemaakt voor woningen. Hier woont u straks tussen volwassen groen in een bestaande buurt en naast een schitterend park. De voormalige kwekerij heeft zijn sporen hier op een positieve manier achtergelaten.

Het grootste deel van het groen is verwijderd, maar een aantal markante bomen is gebleven en ook langs de randen zijn de bestaande bomen gehandhaafd. In het midden van het plangebied, op de plek van de oude boerderij, is ruimte gereserveerd om nieuwbouw te realiseren.

De architectuur is zorgvuldig opgezet en vertoont een duidelijke samenhang. De vormgeving is geïnspireerd op het “groene” verleden van de plek. De architectuur geeft een knipoog naar de zogenaamde “Chalet-stijl”, een bouwstijl uit het begin van de vorige eeuw die veel te vinden is in bosrijke gebieden. De zorgvuldige detaillering met metselwerkbanden, geschilderde gevelvlakken en dak ornamenten zijn kenmerkend voor deze stijl.

Uiteindelijk bepalen de architectuur van de woningen en de zorgvuldige parkachtige aanleg van de woonomgeving samen de sfeer van dit plan; informeel, kindvriendelijk, groen, chique en intiem.