Tot wel 10% hogere opbrengst bij full service makelaar

Ben je bereid eventueel één of twee weken langer te wachten om die hogere prijs te realiseren voor je woning? Gemiddeld praat je dan over maar liefst € 18.395,–! Uit een onderzoek van DatHuis.nl blijkt dat de full service makelaar, zoals Van der Krabben, beduidend beter voor u scoort.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 140 full-service- en 15 internetmakelaars en gebaseerd op 375 woningverkopen in de prijsklasse tussen de € 110.000 en € 527.000. Wat veroorzaakt dit wezenlijke verschil in opbrengst en wat zijn de verdere resultaten uit het onderzoek? CEO Joel Konijn van DatHuis.nl licht een en ander toe.

Internetmakelaar versus full service makelaar

Gemiddeld genomen verkoopt de bestverkopende internet- of deeltijdmakelaar een huis ± 5% goedkoper dan de bestverkopende full service makelaar. De overige ± 5% verschil die wordt geconstateerd, heeft te maken met de deskundigheid en ervaring, alsmede kennis van de buurt of prijsklasse. Bij maar liefst twee van de drie verkochte woningen blijkt dat een internetmakelaar een woning het goedkoopst verkoopt.

Verklaring

Een internetmakelaar wil zo snel (en dus goedkoop) mogelijk verkopen. Deze ontvangt immers slechts een minimaal deel van een hogere verkoopprijs. Snelle verkoop lijkt dus aantrekkelijk, maar het levert niet de maximale koopsom op. Full service makelaars houden hun woningen gemiddeld een goeie week langer in de verkoop, met als resultaat een duidelijk hogere opbrengst.

Een ander verschil is dat de internetmakelaar zich tegen een vast bedrag laat afrekenen, terwijl hier bij de full service makelaar meestal sprake is van een percentage van de verkoopprijs of een staffel waarbij hij wordt beloond an de hand van de hoogte van de koopsom. De full service makelaar heeft er dus baat bij een woning langer op de markt te houden om de hoogste prijs te realiseren!

Denk goed na

Het loont dus echt om voor een full service makelaar te kiezen, dat mag duidelijk zijn. Loop gewoon eens bij ons binnen als u plannen heeft, onze aanpak bewijst al tientallen jaren, ongeacht de woningmarkt, de beste te zijn.