Vijf vragen aan…Harm van der Pas

In de rubriek ‘Vijf vragen aan..’ vragen we elke keer een medewerker van Van der Krabben de hemd van het lijf. Deze maand: Harm van der Pas, nieuwbouwmakelaar/hypotheekadviseur bij Van der Krabben Oss.

“En waarom dan juist een onafhankelijke hypotheekadviseur?”


“Het grote voordeel van onafhankelijk hypotheekadvies zoals bij Van der Krabben, is het totaaloverzicht waarover we beschikken. Wanneer je hypotheekadvies bij een bank afneemt zal die bank slechts het product van de eigen bank presenteren. Ik redeneer graag andersom. Door een scan van al het aanbod van de banken te maken, krijgen we een overzicht over al het beschikbare aanbod dat we vervolgens kunnen gaan vergelijken. Hierdoor maken we samen met de klant de beste keuze, specifiek op zijn of haar situatie gericht. Ook niet onbelangrijk is dat we met een fixed fee werken. Hierdoor garanderen we totale onafhankelijkheid, en op die manier een passend advies.”

Harm van der Pas“Het gevoel over het verkregen advies moet goed zijn. Dat is de allerbelangrijkste voorwaarde om een hypotheek af te sluiten.

“Is het momenteel eigenlijk een goede tijd om een huis te kopen?”


“Ja, het is momenteel een goede tijd om een huis te kopen. Zoals heel veel mensen weten staat de rente momenteel erg laag. Wanneer je wilt verhuizen heb je momenteel twee opties. Ik noem het altijd horizontaal verhuizen ten opzichte van verticaal verhuizen. Bij horizontaal verhuizen maak je de overstap naar een huis met dezelfde grootte, maar met lagere lasten. Dit is mogelijk omdat je dan meestal boetevrij van een oudere, duurdere hypotheek af kunt. Je kunt daarnaast ook verticaal verhuizen. Dit betekent dat je met dezelfde lasten naar een groter huis kan verhuizen. Je gaat er dus in heel veel gevallen op vooruit!”

“Wanneer mensen een hypotheek afsluiten, waar moeten ze dan eigenlijk allemaal op letten?”


“Het gevoel over het verkregen advies moet goed zijn. Dat is de allerbelangrijkste voorwaarde om een hypotheek af te sluiten. Mensen hebben al snel de neiging om te kijken naar de kosten van het advies, maar ik adviseer echt om verder te kijken dan dat. Vraag jezelf af of de desbetreffende adviseur echt met jou bezig is, en of hij rekening houdt met jouw ideeën, wensen en mogelijkheden. Wanneer een adviseur hier rekening mee houdt is de hypotheek namelijk aangepast op de individuele situatie. En dan gaan het niet alleen over de huidige individuele situatie, maar ook de individuele situatie over tien of twintig jaar. Zie het als een stip aan die horizon, die te allen tijde aansluit op het pad dat jij en de mensen om je heen uitstippelen!”


Ook behoefte aan een onafhankelijk hypotheekadvies? Harm helpt je graag! Bel 0412 63 29 28, of stuur hem een e-mail op h.pas@krabben.nl. We voorzien je graag van passend advies!