Vijf vragen aan…Jeffrey Gremmen

In de rubriek ‘Vijf vragen aan..’ vragen we elke keer een medewerker van Van der Krabben de hemd van het lijf. Deze maand: Jeffrey Gremmen, Register makelaar – taxateur wonen/MKB bij Van der Krabben Uden.

“De internetmakelaar heeft ondertussen zijn intrede gedaan. Waarom kan een woningverkoper toch beter voor jullie kiezen, vind jij?”

“Het belangrijkste vind ik dat het goed is om in het verkoopproces van je huis er de specialist bij te hebben; wij halen het onderste uit de kan, weten wat we doen en waarover we praten en zowel koper als verkoper spreken zich eerlijker uit naar de makelaar, omdat ze elkaar niet het achterste van de tong willen laten zien. Vervolgens proberen wij de mensen volledig te ontzorgen. Iedereen is al druk met baan, gezin, vrienden en wil zijn vrije tijd denk ik liever steken in bijvoorbeeld hobby’s. Bezichtigingen kosten tijd en meer kennis van zaken dan je wellicht vermoedt. Door onze capaciteit kunnen we ook veel bezichtigingen in korte tijd regelen.

Makelen is een vak, ons vak, en we staan al zo’n 17 jaar midden in de Udense samenleving. We weten dus wat er speelt, maar ook wat er aan woningpotentieel komt, zowel in nieuw- als in bestaande bouw. Dat is handig, zeker in deze verkoopmarkt, want na verkoop (soms sneller dan je denkt, omdat wij ook veel zoekers kennen) wil je zelf niet achter het net vissen bij een nieuwe woning. Wij denken daar actief in mee.

“Hoe gaat het eigenlijk met de woningmarkt in Uden?”

“Zoals overal zie je ook in de regio Uden dat er veel wordt verkocht, waardoor het aanbod slinkt. Ook wij worden dus geconfronteerd met krapte in de markt, maar omdat we niet alleen in de regio werken, maar hier ook wonen, horen en zien we veel, waardoor we toch veel mensen kunnen helpen. Wat beschikbaar komt, is gemiddeld snel verkocht. Kijk bijvoorbeeld in Uden-Zuid. Die jonge wijk is echt heel populair, met name de tweekappers en appartementen lopen hard. Gelukkig is er nieuwbouw in de regio, zoals bijvoorbeeld Land van Dico. Nieuwbouw is een manier om de balans tussen vraag en aanbod te herstellen, maar dat kan hier niet alléén voor zorgen. De situatie bij vraag en aanbod is echter zo dat ‘oververhitting’, die in onze regio gelukkig niet aan de orde is zoals in Amsterdam, door de tijd altijd weer terugkeert naar een periode waarin we in een rustiger vaarwater terechtkomen. Aan een voorspelling wanneer dat weer zo zal zijn, waag ik me echter niet,” voegt Jeffrey er lachend aan toe.

“Uden is gewild, begrijp ik. Wat maakt Uden tot zo’n aantrekkelijke woonplaats?”

“Bij Uden denk ik niet alleen aan Uden, maar ook aan de kernen die daar deel van uitmaken, zoals Odiliapeel en Volkel. In totaal telt de gemeente zo’n 40.000 inwoners. En die kunnen kiezen uit een bovengemiddeld goed aanbod, ongeacht waar je de ogen op richt. In het centrum kun je heerlijk winkelen, lekker eten of uitgaan. En Uden vervult, niet alleen daarmee, maar ook bijvoorbeeld met verenigingsleven, scholen en ziekenhuis, een regionale functie, wat mensen uit Landerd (o.a. Zeeland) en Bernheze (Heesch, Nistelrode) aantrekt. Het maakt Uden tot een dorp met een stadse uitstraling, maar het blíjft toch altijd een dorp. Dat geeft het ook een sociaal karakter, wat ik zelf goed heb gemerkt toen ik hier ging wonen. Ik ben geboren in Berghem, maar vind dat je als makelaar hoort te wonen waar je werkt. Alleen zó kun je echt deel gaan uitmaken van de Udense samenleving en leer je die kennen. Ik hou van voetballen en heb me dus meteen aangemeld bij UDI’19/CSU; dat was mijn eerste kennismaking met de hechte gemeenschap die hier is. Dat anderen zich daar ook toe aangetrokken voelen, kan ik goed begrijpen. En vergeet ook de aansluiting op de A50 niet: die maakt alle grote steden in de omgeving snel bereikbaar!”

“Jullie maken dus echt deel uit van de regio, maar hoe vertaalt zich dat dan verder?”

“We wonen niet alleen allemaal in Uden of directe omgeving, maar we proberen ook zoveel mogelijk samen te werken met lokale bedrijven en mensen.  Met Brownies & Downies bijvoorbeeld. We kopen bonnen bij ze in die we aan onze klanten geven bij aan- of verkoop van een woning. Zij kunnen die dan verzilveren door er een lekker kopje koffie te gaan drinken. En ook het lokale verenigingsleven en allerlei bijbehorende evenementen omarmen we, zoals ik al aangaf. We sporten er niet alleen, maar zijn ook sponsor van UDI’19/CSU, FC Uden, LTC Uden en als evenement, Uden on Ice. Dus al hangt de makelaarsnaam Van der Krabben van oorsprong vooral aan Oss, wij hebben de afgelopen jaren enorme stappen gezet om er ook in Uden een vertrouwde naam van te maken.”

Ook bij de vestiging van Van der Krabben in Uden aan de Velmolenweg kun je uiteraard gewoon binnen komen lopen. Jeffrey, Dave, Berti, Nikki, Leontien en Sayovana zorgen voor de koffie, en kijken graag wat ze voor je kunnen betekenen!