Vijf vragen aan…Onno Ernst

In de rubriek ‘Vijf vragen aan..’ vragen we elke keer een medewerker van Van der Krabben de hemd van het lijf. Deze maand: Onno Ernst, makelaar bij Van der Krabben Oss.

“Waarin onderscheidt Van der Krabben zich als makelaardij op het gebied van bedrijfsonroerendgoed??”

De combinatie van woningen en bedrijfsonroerendgoed in de portefeuille is een kracht, en werkt zelfs versterkend. Bij Van der Krabben kennen we namelijk de ondernemers. Doordat we ook woningen in de portefeuille hebben, zijn we al vaker in aanraking gekomen met de desbetreffende ondernemers, en zijn we goed op de hoogte van hun persoonlijke wensen en voorkeuren. Bovendien komt het ook vaak voor dat ondernemers een combinatie van woning en bedrijfspand aan huis preferen. In de makelaardij is het belangrijk de lokale markt en de inwoners te kennen. Deze combinatie van huizen en bedrijfsmatig vastgoed in de portefeuille draagt hier zeker aan bij.

“Vanaf 2023 is een energielabel van minimaal C verplicht voor kantoren groter dan 100 m². In hoeverre denken jullie hierin mee en geven jullie advies??”

Dit is uiteraard een trend die scherp in de gaten gehouden moet worden. We zitten dan ook dicht op de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Mijn belangrijkste advies: Zie verplichte maatregelen niet als een nadeel, maar als een voordeel. Op de eerste plaats is het uiteraard goed voor de planeet, maar je krikt er ook de waarde van je woning of bedrijfspand mee op. We beschikken binnen de organisatie over expertise wat betreft duurzaamheid, maar onze kennis op dit gebied is niet oneindig. Als makelaar zijnde kun je simpelweg niet alles weten. We werken daarom zeer actief samen met diverse externe specialisten, die ons op deze gebieden voorlichten en adviseren. Zo bundelen we de krachten.

“Hoe gaat het met de bedrijfsmatige markt in de regio waarin Van der Krabben actief is??”

In de gemeente Oss is er momenteel sprake van leegstand op diverse plekken, maar daar hebben meerdere regio’s mee te maken. Dit heeft bijvoorbeeld ook te maken met de niet te stuiten opkomst van het online winkelen. In het Osse centrum zie je daarom relatief veel lokale ondernemers in vergelijking met de grotere franchise-ketens. Er zijn momenteel diverse plannen om het Osse centrum aantrekkelijker te maken, zoals bijvoorbeeld het UIThuis. Dit soort initiatieven zorgen er vervolgens mede voor dat er nieuwe ondernemers worden aangetrokken, én er nieuwe klandizie wordt aangeboord. Zo beland je als stad zijnde in een opwaartse spiraal. Feit is dat Oss geografisch en strategisch een erg goede ligging heeft voor veel organisaties. Het is daarom belangrijk dat we, waar mogelijk, de krachten bundelen en de regio zo nóg meer kunnen laten floreren!

“Op welke manieren draagt Van der Krabben hier zelf aan bij??”

Namens Van der Krabben maken we onderdeel uit van diverse initiatieven en netwerken om op die manier de aanwezige krachten te bundelen. Zo zijn we betrokken bij ondernemersverenigingen zoals TIBO. Tevens maken we onderdeel uit van het Makelpunt. Tijdens kwartaalbijeenkomsten denken we mee over de toekomst van het vastgoed in onze regio. Het is een punt waar vraag en aanbod samenkomen, en geeft ons dus een mooi beeld van wat er speelt en waar de behoeften liggen.

Van der Krabben werkt sinds kort met een BOG-zoeksysteem! Kosteloos en geheel vrijblijvend denken we met je mee over jouw zoektocht naar een passend bedrijfspand. Interesse? Mail naar bog@krabben.nl, en wij doen de rest! Voor andere vragen kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze vestiging in Oss (oss@krabben.nl of 0412 63 29 28) of onze vestiging in Uden (uden@krabben.nl of 0413 25 70 33).