Luke de Laat: terug op het oude nest als (BOG-)taxateur

Spijt dat hij ons bedrijf in 2017 verliet, heeft hij niet. Tegelijkertijd is Luke de Laat maar wat blij dat hij sinds 1 januari weer deel uitmaakt van ons team. Als BOG-taxateur mag hij doen wat hij het liefste doet: het verschil maken als bedrijfsspecialist. Tijd voor vijf prikkelende vragen…

Waarom heb je ons drie jaar geleden eigenlijk verlaten?
“Als pure woningmakelaar voelde ik me niet helemaal in mijn element. Dat kwam vooral door mijn eigen drive en bewijsdrang: ik wilde álles doen. Bij Van der Krabben kreeg ik als starter veel vrijheid, maar mijn werk was best wel specifiek. Om me breder te ontwikkelen, ben ik overgestapt naar een bescheiden makelaarskantoor in Heeswijk-Dinther. Daar mocht ik me met alles bemoeien, haha.”

 Maar het gras bij de buren bleek niet groener?
“Dat wil ik niet zeggen, want ik heb in Heeswijk-Dinther heel veel geleerd. Vakinhoudelijk, maar ook over mijn ambities. Van specialiseren moest ik in eerste instantie niets weten. Maar naarmate ik de makelaarswereld beter leerde kennen, begon ik de meerwaarde van focus en vakmanschap te zien. Als specialist kun je mensen pas écht helpen. Van der Krabben is daar heel sterk in georganiseerd.”

Wanneer besloot je: ik wil terugkeren op het oude nest?
“Toen ik in de krant de vacature voor een BOG-taxateur zag staan. Twee minuten later had ik Joris al aan de lijn. Ik voelde aan alles: dit is de ideale baan voor mij. Als bedrijfsspecialist het verschil maken: dát is wat ik wilde. En dan ook nog eens op een plek waar ik al drie jaar lang met veel plezier gewerkt heb. Een bijgelovig type ben ik niet, maar misschien heeft het zo wel moeten lopen.”

Waarom is de rol van BOG-taxateur jou op het lijf geschreven?
“Om meerdere redenen! Om te beginnen ben ik theoretisch helemaal klaargestoomd om te werken als taxateur. Sterker nog: ik ben afgestudeerd op het taxeren van bedrijfsonroerendgoed. Daarnaast spreekt de BOG-wereld me aan. Objecten bezoeken, gegevens opvragen bij het kadaster, speuren naar oude eigendomsbewijzen, rapportages maken… daar word ik blij van. Maar belangrijker: als BOG-taxateur kan ik me ontwikkelen tot een echte vakman. En dat is precies wat ik graag wil.”

Wat heb je het meeste gemist aan werken bij Van der Krabben?
“Dat is een makkelijke: ons hechte team van medewerkers. We werken als een eenheid en doen de dingen echt samen. Combineer dat met de oprechte interesse in elkaar en er ontstaat vanzelf een familiegevoel. Relaties tussen collega’s zijn hier niet oppervlakkig, maar krijgen echt diepgang. We vormen een mooie club mensen, zowel tijdens als naast ons werk. Het voelt goed om terug te zijn.”