Waarom zou je kiezen voor een NVM-makelaar?

Bijna iedereen kent de NVM: de grootste branchevereniging in de makelaardij. Als kantoor zijn we hierbij aangesloten. Maar waarom eigenlijk? En belangrijker: wat levert het jou op om te kiezen voor een NVM-makelaar in plaats van een ‘gewone’ makelaar? De hoogste tijd voor antwoorden…

 

 

 

Laten we met de deur in huis vallen: het verschil tussen een NVM-makelaar en een gewone makelaar is best groot. Makelaar is namelijk een vrij beroep, waardoor iedereen zich in principe makelaar mag noemen. Daarin schuilt meteen het grote gevaar… want ook mensen zónder gedegen opleiding en ervaring kunnen zomaar een eigen makelaarskantoor beginnen.

Lid worden van de NVM kan echter niet zomaar. Binnen de branchevereniging gelden namelijk verschillende eisen, zoals een gedegen opleiding en een scala aan bijscholingen. Pas als je die met succes hebt afgerond, krijg je het NVM-certificaat. Daardoor staat een NVM-makelaar automatisch voor betrouwbaarheid en zekerheid.

Funda

Een ander groot voordeel van een NVM-makelaar is dat diens hele woningaanbod op Funda staat. Zo krijg je een perfect beeld van de woningmarkt in de door jouw gewenste regio. Zelfs als er sprake is van een markt waarbij de vraag groter is dan het aanbod, is het daardoor slechts een kwestie van tijd voor je het huis van je dromen vindt.

Erecode

Tot slot nog wat extra voordelen van een NVM-makelaar. Denk aan diens kennis van de lokale woningmarkt, over duurzaamheid en over de juridische aspecten bij de aan- en verkoop van een woning. Ook heeft een NVM-makelaar veel ervaring met de biedingsstrategieën en prijsbepalingen van woningen. En loopt er een keer iets niet helemaal op rolletjes? Dan garandeert de NVM-erecode een nette afwikkeling van een klacht door een professionele geschillencommissie. Daarmee krijg je bij een NVM-makelaar een mate van betrouwbaarheid en zekerheid die je nergens anders vindt.