Zo helpt onze afdeling bedrijfsonroerendgoed je aan een zakelijk thuis

Schakel je ons kantoor in? Dan staat er een team van medewerkers voor je klaar. Intern spreken we weleens van een trein die gaat rijden, met in elke wagon een specialisme. Neem onze afdeling bedrijfsonroerendgoed (BOG). Wat gebeurt er in dat ‘wagonnetje’ precies? En hoe helpen we ondernemers aan een zakelijk thuis? Aan het woord: onze bedrijfsmakelaar Onno Ernst.

 

 

 

 

 

 

“Ik ken zowel de woningmarkt als de bedrijfsmatige markt als mijn broekzak. Vooral bij combinaties van commercieel vastgoed en woningen, is het waardevol dat je beide markten kent. Daarin onderscheiden we ons bij Van der Krabben echt. Veel kantoren specialiseren zich in het een of het ander. Maar bij ons vallen dit soort projecten niet tussen wal en schip.”

[lees verder onder de foto]

De relatie staat voorop

“We investeren veel in de relatie. Bij ons heb je er altijd een gezicht bij. Ook daarin onderscheiden we ons. Bedrijfsonroerendgoed kent een ander type klant dan de woningmarkt. Het vraagt ook een andere manier van schakelen, en je investeert veel tijd en energie in de opdrachtgever. Vinger aan de pols houden, korte lijnen gebruiken: dat vind ik prettig. En ja, dat gaat ook na kantoortijden door.”

Gemiddelde dag

“Mijn collega’s zeggen vaak: jij komt bellend binnen en gaat bellend weg. Terecht, want vergeleken met woningmakelaars heb ik minder bezichtigingen. In plaats daarvan ben ik voortdurend bezig om alles goed af te stemmen. Bij een woonhuis is het overzichtelijk: het gaat om prijs, datum van aanvaarding en eventuele voorbehouden. Bij bedrijfsmatig vastgoed is het proces complexer en doorgaans langer. Het vinden van een zakelijk thuis behelst meer dan het aantal vierkante meters.”


Onno Ernst“Het vinden van een zakelijk thuis behelst meer dan het aantal vierkante meters”

Begeleidende schakel

“Neem de verkoop van een bedrijfsverzamelgebouw. Dan heb je te maken met meerdere partijen. Dat betekent: strategischer denken en echt begeleiden. Je wil de beste schakel zijn tussen de koper en de verkoper. En je hoopt natuurlijk dat ze uiteindelijk allebei tevreden zijn met de deal. Én dat de overdracht soepel verloopt.”

Dicht op de markt

“Als bedrijfsmakelaar staan we bij Van der Krabben midden in de samenleving. We weten wat er reilt en zeilt in Oss. We kennen heel veel ondernemers en weten wat er te koop of te huur is. Door vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, kunnen we de juiste match faciliteren. Zo krijgt elk bedrijf de plek die het verdient én een omgeving waarin medewerkers zich helemaal thuis voelen.”