Dankzij Qualis ook specialist in het hoogste segment

Een luxe villa in de bossen, een riant penthouse in het centrum of een woonboerderij aan de rand van de stad: exclusieve woningen koop en verkoop je niet zomaar. Daarom zijn we aangesloten bij Qualis: een landelijk netwerk van zo’n vijftig makelaarskantoren dat zich toelegt op de aan- en verkoop van woningen in het hoogste segment. Aan het woord: Jeffrey Gremmen en Joris Welten.

 

 

 

 

 

 

Bij de aan- en verkoop van exclusieve woningen komt heel wat kijken, vertelt Jeffrey. “Het is echt een specialisme. Dat zit ‘m bijvoorbeeld in de manier van presenteren. Want hoe breng je een exclusieve woning zo goed en compleet mogelijk in beeld? Minstens zo belangrijk is het netwerk. Voor huizen en appartementen in het hoogste segment staan kopers niet ‘standaard’ in ons zoekersbestand.”

Netwerk

Qualis biedt dat netwerk. Het label brengt alle exclusieve woningen van Nederland samen en biedt ze aan op de Qualis-website. Ook verschijnt het aanbod in luxe magazines die zowel regionaal als landelijk worden verspreid. Jeffrey: “Daarin staan alle woningen in het hogere segment overzichtelijk op een rij. Dat zijn overigens niet alleen de allerduurste woningen in ons land. Veel belangrijker is een bepaalde mate van exclusiviteit. Denk aan de locatie van een woning, de potentie ervan of de grootte van een perceel.”

“Exclusieve woningen vragen vaak om extra service”

Aandacht

Joris benadrukt dat de aan- en verkoop van elk huis of appartement voor Van der Krabben belangrijk is. “Van een kleine studio tot en met een gigantische villa: elke woning verdient de volledige aandacht. Maar exclusieve woningen vragen vaak wel om extra service. Denk aan het bijpraten van potentiële kopers over het wel en wee in onze regio. Want als kopers hier niet vandaan komen, willen ze daar natuurlijk ook meer over weten. Die rol vervullen we dan dus ook.”

Bijzondere ontmoetingen

Het Qualis-netwerk is voor Van der Krabben dé manier om woningen in het hogere segment aan het juiste publiek te presenteren. En het leuke is: het levert veel bijzondere ontmoetingen op. “Onlangs heb ik een aankoop begeleid van een gezin dat jarenlang in Zwitserland heeft gewoond”, aldus Joris. “Ontzettend mooi om hun verhalen te horen over het leven in het buitenland. Heel inspirerend ook, want met dat soort avontuurlijke mensen zit je natuurlijk niet iedere dag om tafel.”

Ook voor verkopers

Andersom werkt het netwerk natuurlijk ook, besluit Jeffrey. “Via het Qualis-netwerk brengen we exclusieve woningen in onze regio landelijk onder de aandacht. Dat vergroot de kans op een succesvolle verkoop aanzienlijk. Kopers én verkopers in het hogere segment weten dus bij wie ze moeten zijn…”