Jouw taxatierapport

Wil je je woning laten taxeren? Dan staat ons team van register-taxateurs voor je klaar. Goed nieuws: binnen vijf werkdagen ligt je taxatierapport klaar.

In onder andere deze scenario’s kun je een officieel taxatierapport nodig hebben:

  • Je gaat je hypotheek verhogen of wijzigen
  • Je gaat verbouwen of verduurzamen en vraagt hiervoor een financiering aan
  • Je koopt een woning en vraagt hiervoor een hypotheek aan
  • Je gaat je boedel verdelen, bijvoorbeeld bij een scheiding
  • Je krijgt te maken met erfbelasting.

Bewezen kwaliteit

Onze taxatierapporten voldoen aan alle eisen en voorwaarden die bijvoorbeeld een hypotheekverstrekker stelt. We zijn bijvoorbeeld ingeschreven bij het NRVT, voluit het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. Het NRVT bewaakt de kwaliteit en vakbekwaamheid van register-taxateurs.

Taxatie of waardebepaling?

Naast taxaties verzorgen we ook waardebepalingen. Het verschil: een taxatierapport is een officieel document. Hier kunnen bijvoorbeeld hypotheekverstrekkers of notarissen rechten aan ontlenen.

Een vrijblijvende waardebepaling is geen officieel document. Een waardebepaling gebruik je meestal voordat je je woning te koop zet. Een van onze makelaars komt langs (vrijblijvend) om het verkoopproces te bespreken en een vraagprijs te bepalen.

Weet je niet zeker of je een officieel taxatierapport nodig hebt of een vrijblijvende waardebepaling? Neem dan contact op met een van onze taxateurs. We helpen je graag verder.

NWWI-taxatie

Heb je een taxatie nodig voor de financiering van je woning? Dan moet dat een NWWI-gevalideerd taxatierapport zijn. Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) beoordeelt ieder taxatierapport op vorm en inhoud, zodat iedere taxatie de juiste, heldere en objectieve informatie bevat.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aansluiten. Goed om te weten: alle register-taxateurs in ons team mogen NWWI-taxaties opstellen.

Goed én snel

Vaak heb je een taxatie snel nodig, bijvoorbeeld als sluitstuk van je financiering. Je wil dus vooruit. Dat begrijpen we – en dus schakelen we een tandje bij. Na de taxatie-opname ontvang je binnen vijf werkdagen het taxatierapport van je woning. Daar kun je verder mee!

We kennen de regio

Ons taxatieteam kent de regio als geen ander. We werken namelijk niet alleen in Oss, Uden en omgeving, maar we wonen er zelf ook. Hierdoor kennen we de markt, weten we wat er speelt en laten we al onze kennis en ervaring voor je werken.

Vier-ogen-principe

Hoewel we vierkant achter de kwaliteit staan van onze taxaties, hanteren we als kantoor het vier-ogen-principe. Dat betekent dat er geen taxatie de deur uitgaat zonder de goedkeuring van een tweede register-taxateur.

Wat kost een taxatie? En wat krijg ik ervoor terug?

Voor de taxaties die we uitvoeren hanteren we een scherp tarief. Iedere situatie en iedere klant is uniek. Wij adviseren je graag persoonlijk en maken dan ook graag een persoonlijk kostenplaatje voor jou. Benieuwd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Let op: soms is een taxatie fiscaal aftrekbaar, bijvoorbeeld wanneer je het taxatierapport gebruikt voor de financiering van je woning.

Afspraak maken

Plan direct een afspraak in voor het taxeren van je woning of vraag via onderstaand formulier een offerte aan. We plannen dan samen een afspraak in, wanneer het jou uitkomt.

Ik wil een afspraak maken

Offerteaanvraag taxatie

* Verplichte velden