Oss

Walkwartier 0ong

Favoriet
Pand: 3020 m2

Over dit pand

Locatie
Sinds de jaren ‘70 vormde V&D het hart van het Walkwartier gelegen in het centrum van Oss. Inmiddels is er gestart met de bouw van een stoer, eigentijds gebouw op deze prominente plek, ingeklemd tussen de Walstraat, Molenstraat en de Carmelietenstraat en wordt naar alle waarschijnlijkheid eerste helft 2024 opgeleverd. Het nieuwe gebouw wordt aan vier zijden omringd door bestaande bebouwing. Zowel wonen, winkelen en cultuur komen in het Walkwartier bij elkaar, waarbij het Warenhuis (o.a. cultuur, evenementen, educatie, bibliotheek, VVV), met een oppervlakte van circa 4.000 m², het kloppend hart vormt. Tevens vormt de woontoren van 48 meter hoog een enorme blikvanger. In deze woontoren komen 68 koopappartementen, inmiddels allemaal verkocht. Boven de commerciële plint aan de Walstraat komen 63 huurappartementen. Alle bewoners parkeren in de onder het gebouw gelegen parkeergarage, waar ook een aantal plaatsen zijn gereserveerd voor de ondernemers en hun personeel.
Vele landelijke filiaalbedrijven zijn in het centrum van Oss gevestigd. In de directe omgeving van het Walkwartier en Walplein zijn onder andere formules zoals Hema, Xenos, Bakker Bart, Scapino, Open 32, Lucardi, Only en Gerry Weber gesitueerd. De gemeente Oss telt ruim 90.000 inwoners. Vanwege de uitstekende bereikbaarheid vanuit de omliggende gemeenten is het totale verzorgingsgebied echter nog veel groter.

Object
De commerciële ruimten worden alle op de begane grond gesitueerd, met een totale oppervlakte van ruim 5.000 m² bvo. Het Warenhuis neemt hiervan circa 2.100 m² bvo voor haar rekening. De horecaruimte, gesitueerd op de hoek Molenstraat/Carmelietenstraat heeft een oppervlakte van circa 425 m² bvo met een ruim buitenterras op het zuiden. De horecaruimte heeft een directe verbinding met het Warenhuis, maar functioneert geheel zelfstandig.
De overige commerciële ruimte ter grootte van circa 438 m² gelegen aan de zijde van De Wal en hoek Carmelietenstraat is door haar praktische rechthoekige vorm voor vele commerciële doeleinden geschikt.
Aan de zijde van de Walstraat ontstaat een commerciële plint ter grootte van totaal circa 2.200 m² bvo, die in meerdere units is op te delen. Hiervoor zijn we op zoek naar retailformules die een toevoeging vormen op de bestaande branchering van het kernwinkelapparaat van Oss. De omvang van het gebouw, alsmede de bijzondere architectuur met overwegend hoge glazen gevelpuien, geven de commerciële ruimten een enorme uitstraling en hiermee dito attentiewaarde. Volop kansen en voorwaarden om als retailondernemer een florerende zaak te exploiteren.

Opleveringsniveau
De commerciële ruimten worden in principe casco verhuurd, inclusief pui met entreepartij en afgedopte riolering. De voorzieningen/mantelbuizen voor de nutsaansluitingen worden door verhuurder tot in het gehuurde binnengebracht. Huurder draagt zelf zorg voor de daadwerkelijke aansluitingen.

Parkeren
De bewoners van de nieuwbouw appartementen parkeren in de ondergrondse parkeergarage. In het centrum van Oss, rondom het kernwinkelgebied, zijn voor de consumenten meer dan voldoende (betaald) parkeerplaatsen aanwezig, onder andere in parkeergarage BergOss.

Bestemming
De voor Centrum - Kern aangewezen gronden zijn bestemd voor:
- detailhandel, uitsluitend op de begane grond en m.u.v. een supermarkt met een oppervlakte van meer dan 500 m²;
- horeca van categorie 1 t/m 3, uitsluitend op de begane grond;
- cultuur en ontspanning, uitsluitend op de begane grond en met een maximum aantal m² van 200;
- publiekgerichte dienstverlening met een baliefunctie, uitsluitend op de begane grond;
- parkeervoorzieningen (ondergrondse parkeergarage).
Lees meer Minder tonen

Kenmerken

Overdracht
Status: Beschikbaar
Bouw
Type: Winkelruimte
Oppervlakte
Oppervlakte: 3020 m2
Parkeren
Parkeerfaciliteiten: De bewoners van de nieuwbouw appartementen parkeren in de ondergrondse parkeergarage. In het centrum van Oss, rondom het kernwinkelgebied, zijn voor de consumenten meer dan voldoende (betaald) parkeerplaatsen aanwezig, onder andere in parkeergarage BergOss.

Interesse?

Voor meer informatie of het plannen van een bezichtiging helpen we je graag verder.

Kan ik dit pand betalen?
Waar kunnen wij je bij helpen?

Waar kunnen
wij je bij helpen?

Contactgegevens

Ik wil een afspraak maken