Over dit pand

De vervaagde letters ‘stationskoffiehuis’ op de gevel onthullen direct het rijke verleden van dit markante en riante bedrijfspand. Ze verwijzen naar de start van de jaren dertig in de vorige eeuw, toen hier nog een horecazaak gevestigd was. Boeren en burgers uit de wijde omgeving stalden hier hun paarden, namen een kop koffie of een andere versnapering en liepen naar het treinstation schuin tegenover.

Het sfeervolle karakter bleef achter toen het gebouw werd omgevormd tot een vrijstaande woning met aangrenzend bedrijfsgebouw. De huidige bewoners hebben in elk geval steeds hun uiterste best gedaan om de specifieke aard te behouden. Het komt terug in de bijzondere vloeren, het speelse metselwerk en de boogportalen in de hele woning. Kortom, alles straalt de warmte en geborgenheid uit van een echt familiehuis.

Maar het is zeker meer dan alleen een unieke plek om te wonen en werken. Het grote bedrijfsgebouw (b.g. 175 m2 en vide 29m2) aan de achterzijde geeft je alle kansen voor een scala aan bedrijfsactiviteiten (bedrijven t/m categorie 3). Daarnaast heb je ook de beschikking over een uitgebreid souterrain met eigen ingangen. Iets wat bijvoorbeeld mogelijkheden geeft in de verhuur voor woon- of recreatieve doeleinden (horeca bestemming ook nog aanwezig).

Het woonhuis laat zoals gezegd vanuit alle hoeken zijn sfeervolle uitstraling zien. Meteen bij binnenkomst in de hal met hoge vide word je erdoor gevangen. Om deze sensatie vervolgens mee te dragen in je gang door de brede dubbele boogdeuren naar de woonkamer en de leefkeuken. Waarbij achter de keuken nog een extra ‘zaaltje’ schuilgaat. Ook hier ontdek je weer de multifunctionele mogelijkheden op deze locatie.

Dit gevoel blijft als je de wenteltrap bij de vide op gaat. Op de verdieping vind je karakteristieke slaapkamers aan weerszijden van de royale badkamer. Naast een hoge wand van glazen bouwstenen bevinden zich hier een prachtig vrijstaand bad en een ruime inloopdouche.

Het bijzondere geheel wordt compleet gemaakt door een riante tuin die rondom woning en bedrijfspand gaat. Een brede border van hoge bomen en dichte struiken zorgt hier voor maximale privacy. Iets wat trouwens nog versterkt wordt door de ligging ten opzichte van de buren.

Tel hierbij op de gunstige locatie ten opzichte van het moderne station Ravenstein. Als je de straat schuin oversteekt, sta je al op het perron. Verder vind je voorzieningen - zoals een supermarkt - en het centrum van het vestingstadje op korte afstand. En er zijn eigen opritten naar de A50 richting Nijmegen, Eindhoven of Den Bosch.

Pluspunten

+ Veel parkeerplaatsen op eigen terrein. Oprit is vanaf de straat afgesloten met een dubbel hekwerk. Na parkeergelegenheid gaat de oprit verder naar plaats voor overheaddeuren van het bedrijfsgebouw.

+ Riant perceel met tuin die aan drie zijden rondom woning en bedrijfsgebouw gaat. Het grote tuingedeelte aan de linkerkant is voorzien van een uitgestrekt gazon. De dichtbegroeide border met hoge struiken en bomen zorgt hier voor maximale privacy. In een hoek onder de begroeiing bevindt zich een natuurvijver. Aan de andere kant van het perceel is een grote omheinde weide. Hier staan ook twee vrijstaande stenen bergingen.

+ Begane grond voorzien van vloerverwarming.


Bedrijfswoning

+ Via de voordeur kom je eerst in de aangebouwde tuinkamer met grote ramen. Vervolgens heb je toegang tot de hal van het woonhuis.

+ Binnenkomst in representatieve hal met hoge vide, wanden van speels metselwerk en authentieke ogende tegelvloer. Elegante wenteltrap leidt naar de verdieping. In de hal is de meterkast. De tegelvloer gaat vanuit hal verder over gehele begane grond.

+ Naast de hal is een extra kamer die multifunctioneel gebruikt kan worden. Nu doet de ruimte dienst als garderoberuimte met inbouwmeubel.

+ Moderne geheel betegelde toiletruimte heeft een hoog plafond. Er is een wandtoilet en toiletmeubel met ingebouwd fonteintje beschikbaar.

+ Door een breed boogportaal met dubbele deuren kom je in de sfeervolle woonkamer. Grote markante vensters met deelruiten en bovenlichten laten het daglicht van drie zijden volop binnen. In een van de kozijnen aan de zijkant is een bedbank geplaatst. Centraal in de lange wand bevindt zich een inbouwhaard.

+ Stijlvolle zwart-witte mozaïekvloer in woonkamer gaat voor een deel verder in de leefkeuken. In het kookgedeelte ligt een andere bijzondere tegelvoer.

+ Een breed boogportaal met dubbele deur geeft doorgang naar grote luxe leefkeuken. Naast een kookeiland is hier ruimte voor een grote eettafel. In het kookgedeelte is een keukenblok geplaatst. Tegen een andere wand kan onder een vrijhangende roestvrijstalen afzuigkap een fornuis worden geplaatst. Keukenblok en kookeiland zijn beide voorzien van een granieten werkblad.

+ Bijkeuken bevat een aanrechtblad met betonnen werkblad. Hiernaast is in een nis plaats voor wasmachine en droger. Verder is er ruimte voor witgoed.

+ Vier sfeervolle slaapkamers op de eerste verdieping. Één slaapkamer heeft een inbouwkast. In de hoofdslaapkamer en slaapkamer aan de achterzijde zijn balkondeuren die uitkomen op een dakterras. Ook is er in de hoofdslaapkamer toegang tot een entresol. In een van de andere slaapkamers is een wastafel tegen een betegelde wand.

+ Royale badkamer heeft een hoge tussenwand van glazen bouwblokken, geheel betegelde vloer en wanden. Schuin aflopend plafond bevat een dakraam en driehoekig gevelvenster. De badkamer is verder uitgevoerd met een vrijstaand bad op pootjes, ruime inloopdouche, wandtoilet, designradiatoren en badkamermeubel met dubbele wastafel.

+ Twee boogdeuren geven vanuit buiten toegang tot het souterrain. Hier zijn drie kamers, een bijkeuken, wasruimte met aansluitingen voor wasmachine en droger, toiletruimte met wandtoilet en een aparte doucheruimte. Eventueel kan met een trap een inpandige verbinding gemaakt worden naar de leefkeuken.


Bedrijfsruimte

+ Via twee overheaddeuren en inpandig toegang tot aangrenzend bedrijfsgebouw. Royale en hoge centrale werkruimte met betonvloer geeft mogelijkheden voor een scala van bedrijfsactiviteiten.

+ Trap naar kantoor in centrale werkruimte. Via dit kantoor is er een inpandige doorgang naar het woonhuis.

+ Naast de centrale hal is een kantoor beschikbaar. Hoog geplaatst raam geeft een fijne lichtinval.

+ Extra ruimte biedt mogelijkheid voor toiletruimte en andere natte faciliteiten.

Bijzonderheden

+ Energielabel B.
+ Separate HR-combiketels in woonhuis en souterrain.
+ Dubbel glas.

Bestemming

Bestemmingsplan De Kolk 2013 van toepassing; bedrijven in de categorie 1, 2 en 3 in combinatie met een bedrijfswoning zijn toegestaan en daarnaast ook een functie aanduiding horeca tbv een bedrijf gericht op één of meer van de navolgende bedrijfsmatige activiteiten:
- het bedrijfsmatig verstrekken van al dan niet ter plaatse bereide etenswaren en/of dranken met de mogelijkheid deze ter plaatse of elders te nuttigen;
- het verstrekken van nachtverblijf;
- het exploiteren van zaalaccommodatie;
- het bieden van gelegenheid tot dansen;
- het uitoefenen van een kans- en/of behendigheidsspel.

Aanvaarding
In nader overleg.
Lees meer Minder tonen

Kenmerken

Overdracht
Prijs: € 875.000,- k.k.
Status: Verkocht
Bouw
Type: Bedrijfsruimte
Oppervlakte
Oppervlakte: 204 m2
Perceeloppervlakte: 2660 m2

Interesse?

Voor meer informatie of het plannen van een bezichtiging helpen we je graag verder.

Kan ik dit pand betalen?
Waar kunnen wij je bij helpen?

Waar kunnen
wij je bij helpen?

Contactgegevens

Ik wil een afspraak maken