Altijd actie op de NVM Open Huizen Dag

Wonen Nieuws

Altijd actie op de NVM Open Huizen Dag

Afgelopen zaterdag zetten de verkopers van diverse woningen en appartementen in Oss en Uden hun voordeur wagenwijd open. De reden? De NVM Open Huizen Dag: een dag waarop kijkers vrijblijvend aangeboden woningen kunnen bezichtigen. Makelaar/taxateur Ralph Timmermans blikt tevreden terug.

“De NVM Open Huizen Dag vindt twee keer per jaar plaats”, aldus Ralph. “Op deze dag stellen verkopers hun woningen open voor kijkers. Dat gebeurt in heel Nederland. In ons geval ging het dit keer om ruim 40 woningen. De verkopers leiden de kijkers zelf in hun huizen rond. Maar op de achtergrond vervullen we als makelaar natuurlijk een grote rol.”

Grote kracht

Zo geven we de verkopers in aanloop naar de Open Huizen Dag tips over hoe ze mensen het beste kunnen rondleiden. En we moedigen ze aan om de gegevens van de bezoekers goed te registreren. Veel kijkers vinden het fijn om – naast de verhalen van de makelaar – van de bewoners zélf te horen waarom het juist daar zo fijn wonen is.”

“De Open Huizen Dag werkt als een aanjager”

 
Actie

De aanloop van de Open Huizen Dag was groot. De verkopers van één woning konden zelfs rekenen op 16 verschillende bezoekers. “Ook in de dagen erna merken we dat de Open Huizen Dag aanslaat”, vertelt Ralph. “In de afgelopen dagen hebben we al biedingen ontvangen, zijn er meerdere tweede bezichtigingen gepland met onze makelaars en zijn er verschillende afspraken ingepland met onze hypotheekadviseurs voor hypotheekgesprekken.

Aanjager

Ook in aanloop naar de NVM Open Huizen Dag is het effect te merken. “De dag werkt als een aanjager”, besluit Ralph. “Want potentiële kopers die een woning op het oog hebben, willen liever niet concurreren met andere potentiële kopers die op de Open Huizen Dag verliefd worden op een woning. Ook daarom adviseren we verkopers om aan de dag deel te nemen. Deze editie laat weer zien waarom.”