Fotograaf en cameraman
Servi Willems

Wonen Verhaal
Juli 2023

“De eerste indruk op Funda is nog altijd beslissend”

Als Servi Willems voor ons op pad gaat, brengt hij heel wat koffers en tassen mee. Met zijn camera en drone legt hij ons aanbod van woningen (en tuinen) in het hogere segment vast. “Een exclusieve woning móet je perfect presenteren met de allerbeste stilstaande en bewegende beelden.”

Een woning ervaar je pas als je er bent, stelt Servi. “Dus ik moet ervoor zorgen dat mensen komen kijken. Mooie foto’s helpen daarbij, net als fraaie video’s. Zéker bij woningen met grote tuinen voegen bewegende beelden veel toe. Je ziet bijvoorbeeld perfect wat de ligging van een huis is en hoe groot het perceel nou eigenlijk is. En je krijgt een uitstekende indruk van de zichtlijnen.”

Van mast naar drone

Toen Servi in 2006 als fotograaf begon, deed hij klussen voor de watersportbranche. Ook legde hij caravans en campers vast. “Daarvoor had ik een mobiele mast gekocht, waardoor ik van zo’n twaalf meter hoog kon fotograferen”, legt hij uit. “Op een dag dacht ik: die mast is ook heel handig voor het fotograferen van huizen. Dus ben ik wat makelaars gaan bellen. Zo ben ik deze branche ingerold.”

“Dronebeelden zijn nog steeds spectaculair”

 
Vliegmachine

Wij schakelen Servi in voor het vastleggen van woningen in het hogere segment. Maar zijn mobiele mast gebruikt hij hiervoor niet meer. “Nu heb ik een drone. Tegenwoordig weet iedereen wat een drone is. Maar de beelden die zo’n machine maakt, zijn nog steeds spectaculair. Als ik film langs de Maas bijvoorbeeld, en mijn camera over het water naar een dijkwoning laat vliegen. Geweldig!”

Allerhoogste kwaliteit

Soms vindt Servi het zonde dat zijn foto’s en video’s maar één keer worden gebruikt. Anderzijds weet hij dat ze juist daarom van de allerhoogste kwaliteit moeten zijn. Hij vraagt dan ook het uiterste van zichzelf. “Laatst kon een klant haar tranen niet bedwingen toen ze mijn video van haar ouderlijk huis zag. De beelden riepen tal van fijne herinneringen bij haar op. Heel mooi dat ik daarvoor kan zorgen.”

Meer videobeelden

Volgens Servi is de eerste indruk van een woning op Funda nog altijd beslissend. Hij hoopt (en denkt) dat het aantal video’s op Funda de komende jaren zal toenemen. “Een overkill aan foto’s heeft lang niet altijd een positief effect. Je kunt kijkers dan niet meer verrassen met bijvoorbeeld een zolder of bijkeuken die veel ruimer is dan gedacht. Natuurlijk moet je de pluspunten van een woning tonen, maar álles meteen verklappen is zonde.”

“Aandacht, kennis en kwaliteit staan altijd voorop”

 
Meerwaarde

We zijn blij dat we kunnen rekenen op de kwaliteiten van Servi. Andersom bevalt de samenwerking ook opperbest. “Van der Krabben ziet de meerwaarde van mijn werk”, aldus Servi. “Zo begrijpen ze dat ik het liefste samenwerk met een vaste vastgoedstyliste. En vind ik het beter om even te wachten met filmen en fotograferen omdat een tuin een week later mooier in bloei staat? Dan nemen ze dat van me aan en koppelen ze dat terug aan de verkopers.”

Kwaliteit

Fijn schakelen doet Servi met al onze medewerkers, maar in het bijzonder met Joris. “Als cameraman is het helemaal niet ‘gewoon’ om direct te overleggen met de directeur van een makelaarskantoor”, legt hij uit. “Maar bij Van der Krabben is dat de normaalste zaak van de wereld. Aandacht, kennis en kwaliteit staan namelijk altijd voorop. Daarom passen we volgens mij ook zo goed bij elkaar.”