De mix aan bewoners dóet iets met deze wijk

Wonen Verhaal
Juli 2023

“De mix aan bewoners dóet iets met deze wijk”

Nieuwbouwwijk De Erven in Heesch is uitstekend gelegen: dichtbij alle uitvalswegen, met veel voorzieningen in de buurt en omringd door de natuur. Of er nog meer pluspunten zijn? Volgens makelaar nieuwbouw Heidi Oosterveen wel. “In deze wijk kan iedereen zich thuis voelen.”

Heidi, wat typeert deze nieuwbouwwijk?

“De Erven is een heel groene wijk, met ruime percelen, veel speelvoorzieningen en een dorps karakter. Als je er rondrijdt, zijn dat de dingen die meteen opvallen. Maar er is méér. De eerste huizen staan er al sinds 2016. De sfeer in de wijk is dus al goed te proeven: kalm en aangenaam.”

Hoe komt dat?

“In de eerste plaats door de fraaie bebouwing. Er staan traditionele woningen met een jaren 30-uitstraling, maar geen enkele woning is hetzelfde. Afwisselend zijn donkere en lichte stenen gebruikt, sommige huizen hebben een erker of een verspringende gevel, en zelfbouwers hebben weer andere keuzes gemaakt. Elke fase heeft zijn eigen uitstraling, maar het hangt allemaal heel mooi samen.”

"Het leeft in De Erven"

 
Wat voor mensen wonen hier?

“Het is een wijk met allerlei soorten koop- en huurwoningen voor jong en oud: vrijstaande woningen, tweekappers, rijwoningen en levensloopbestendige woningen. Dat maakt De Erven interessant voor een brede doelgroep: van starters tot en met doorstromers en van alleenstaanden tot en met gezinnen. Mensen uit Heesch vinden hier hun intrek, maar ook kopers van ver daarbuiten. De diversiteit dóet wat met deze wijk. Het leeft in De Erven.”

Wanneer is de wijk klaar?

“Over twee jaar moet De Erven helemaal af zijn. Dan staan er in totaal ruim 400 woningen. Uiteraard zijn alle woningen duurzaam. Dat wil zeggen: gebouwd met moderne technieken, goed geïsoleerd en gasloos. Bewoners komen dus in een complete en zeer comfortabele nieuwbouwwoning terecht.”

De Erven is ook in trek bij onze collega’s. Zo staat de toekomstige woning van bedrijfsmakelaar Onno volop in de steigers!