“Dit bedrijfspand inspireert ons én anderen”

Sinds 2019 werken we in Oss weer vanuit ons monumentale pand in de Kruisstraat. “Toen het pand afbrandde, was ik in tranen”, herinnert office manager Nathalie van den Berg (Links op de foto) zich. “Maar sinds de renovatie voelt het hier extra fijn aan. Een thuisgevoel, en dat stralen we als team ook uit.”

“De brand deed me heel veel”, blikt Nathalie terug. “Ik werk meer dan dertig jaar bij Van der Krabben. Ik hoor zo’n beetje bij het interieur, haha. ’s Morgens kreeg ik al heel vroeg een telefoontje en ben ik gaan kijken. Overal kwam rook uit ons mooie pand. Het was verschrikkelijk om te zien.”

Pukkel verdwenen

Hoe anders is dat vandaag de dag. Als Nathalie voor ons pand staat, is ze trots. “De renovatie was ingrijpend, maar het resultaat is echt fantastisch. De indeling is compleet veranderd, waardoor onze kantoren nu ruim aanvoelen. Aan de linkerzijde hadden we vroeger een aanbouw uit de jaren 80. Dat was een lelijke pukkel die niet bij het pand paste, met grote airco-units erbovenop. Daar werd niemand vrolijk van. Maar nu hebben we een prachtige glazen uitbouw.”

“Ook klanten voelen dat we het hier naar ons zin hebben”

 
Rust

Volgens Nathalie voelt het pand heel anders aan dan vroeger. “Na de brand hebben we tweeënhalf jaar vanuit de Gasstraat gewerkt. Dat kantoor was erg traditioneel, met witte systeemplafonds, vloerbedekking en witte muren. Prima hoor, maar het contrast is groot. Dit kantoor heeft de sfeer van een huiskamer.”

Waar dat ‘m in zit? “Er is kleur aangebracht, we hebben een fraaie vloer, en de aankleding met al het hout is prachtig”, aldus Nathalie. “Het is een eenheid; het pand straalt echt rust uit. Dat heeft effect op ons als medewerkers. Ik weet zeker dat klanten ook voelen dat we het hier naar ons zin hebben. En daardoor voelen zij zich weer prettiger. Het versterkt elkaar.”

Bron van inspiratie

Nathalie herinnert zich de eerste weken in het gerenoveerde bedrijfspand nog goed. “Echt íedereen die het maar wilde, kreeg een rondleiding. Nu laten we het kantoor vooral zien aan klanten die zelf een oud pand willen verbouwen. Want dit is een monumentaal pand, maar dan met energielabel A! Daarmee bewijzen we dat die combinatie dus prima mogelijk is.”

Ook op de zolderverdieping worden regelmatig bezoekers ontvangen. Nathalie: “Scholieren tijdens de Jongeren Bedrijvendag bijvoorbeeld. En in het voorjaar vond op zolder een cursus vanuit de Volksuniversiteit plaats herbestemming van gebouwen (met een rijke historie) in Oss. Deze cursus staat overigens ook weer gepland voor aankomende week. Vroeger stond het archief op zolder weggestopt. Nu is het een open ruimte met een bar, waar je de oude dakspanten ziet zitten. Het is dus niet alleen voor ons, maar ook voor anderen een gebouw dat inspireert.”

Nieuwsgierig?

Ben je ook nieuwsgierig geworden en wil jij ook een rondleiding door ons mooie pand? Dat kan! Stuur even een mailtje naar Nathalie: n.berg@krabben.nl