Dit huis is heel snel ons thuis geworden

Wonen Verhaal

“Dit huis is heel snel ons thuis geworden”

Sommige kopers weten precies wat ze willen. Zodra ze ons daarover vertellen, is het wachten op de perfecte woning en toeslaan op het juiste moment. Het verhaal van Roel Jordaans is hiervan een mooi voorbeeld. We verkochten zijn splitlevelwoning aan de Beethovengaarde en hielpen hem aan een huis in de Pastoor van Ierlandstraat dat aan alle wensen van het gezin voldeed.

Roel is een bekend gezicht in Oss. Als horecaondernemer zorgde hij jarenlang voor vrolijke gezichten in onder andere de Peperstraat. Begin vorig jaar stopte hij als uitbater van Brasserie de Groene Engel, op zoek naar nieuwe avonturen. Én naar een nieuw huis.

“We zochten een woning die beter aansloot bij deze fase in ons leven”, aldus Roel. “Als ondernemer is het altijd puzzelen met een hypotheek. Dus hiervoor schakel ik al heel mijn leven de hulp in van Harm van der Pas, hypotheekadviseur bij Van der Krabben. Voor de verkoop van ons huis én het vinden van een nieuwe woning klopte ik aan bij Ralph Timmermans.”

Vertrouwen

Dat deed Roel niet zomaar. Hij heeft goede ervaringen met ons kantoor. “Ik had al drie keer een huis gekocht met Van der Krabben als makelaar. En ik vertrouw Ralph voor honderd procent. Dat is belangrijk voor een ondernemer. We woonden in een splitlevelwoning in de Beethovengaarde: een heel karakteristiek huis, met meerdere woonverdiepingen. Toen we dat in de verkoop zetten, was het in een paar dagen verkocht. Maar toen begon pas het échte werk: het vinden van een nieuw huis.”

“We zochten een woning die beter aansloot bij deze fase in ons leven”

 
Tip van Ralph

Roel en zijn gezin wisten precies wat ze wilden. Een fijn huis met voldoende kamers, veel sfeer, op loopafstand van het centrum. “We hadden al meerdere bezichtigingen achter de rug toen makelaar Ralph ons tipte om een woning in de Pastoor van Ierlandstraat te gaan bekijken. Een huis op een mooie locatie, in de wijk waar ik als kind met veel plezier ben opgegroeid. Bovendien wonen mijn ouders daar nog steeds in de buurt, net als mijn broer Koen en zijn gezin. Meteen veel pluspunten dus.”

Doorpakken

Ook het huis zelf maakte Roel en zijn gezin enthousiast. Hier zagen ze zichzelf wel wonen. “Dus toen was het doorpakken”, vertelt Roel. “Nou, dan ben je bij Van der Krabben aan het juiste adres. Alle medewerkers schakelen snel met elkaar. Dat het midden in de zomervakantie was, deed daar niets aan af. Het is een heel fijn gevoel om als klant de volle aandacht te krijgen. En het goede nieuws liet gelukkig niet lang op zich wachten: al het papierwerk was in orde en we kochten de woning.”

Thuis

Sinds november wonen Roel en zijn gezin in hun nieuwe huis. Dat bevalt opperbest. “Het is hier rustig wonen, dat bevalt ons wel. Als ik op de eerste verdieping naar buiten kijk, heb ik hetzelfde uitzicht als vroeger vanuit mijn slaapkamer. Zodra de klokken van de Heilig Hartkerk klinken, komen automatisch jeugdherinneringen naar boven. Dat is wel iets bijzonders. Nu we hier een paar maanden wonen, kan ik wel zeggen dat dit huis ons nieuwe thuis is geworden. We zijn hier helemaal op onze plek.”