Frans en Gonny aan het woord

Wonen Verhaal
Juli 2023

“Echt álles is voortvarend verlopen”

Wonen ‘op Ussen’ beviel Frans en Gonny uitstekend. “Maar inmiddels zitten we liever in de tuin dan dat we erin werken”, lacht Gonny. Samen met onze makelaar Ralph Timmermans zocht het stel naar een appartement dat zorgde voor een ‘wow-gevoel’. Dat vonden ze… en nog snel ook!

“De jaren in Ussen zijn voorbijgevlogen”, vertelt Frans over het oude huis. “Maar na 43 jaar waren we toe aan iets nieuws. We dachten al een jaar of twee na over een levensbestendigere woning. En we hielden de plannen in het centrum van Oss in de gaten. Maar dat schoot niet echt op.”

Meer mogelijk dan gedacht

“Toen kwam er zo’n dag met grijs weer”, vult Gonny aan. “We dachten: we kunnen thuis een boek lezen, of we kunnen bij een hypotheekadviseur informeren naar de mogelijkheden. Het werd het laatste. Die adviseerde ons om gewoon eens bij een paar makelaars langs te gaan. Vooral om meer inzicht te krijgen in onze situatie.”

Natúúrlijk naar Van der Krabben

“Dus trokken we eerst naar Van der Krabben”, aldus Frans. “Want die naam is hier toch een begrip. Bovendien waren onze ervaringen goed; in 1980 was het Jan van der Krabben die ons hielp bij de aankoop van ons huidige huis. Omdat we een prettig gesprek hadden met Ralph, waren we er snel uit. Hij werd onze aankoopmakelaar.”

“Dát was het ‘wow-gevoel’ waar Ralph het over had”

 
Goed geluisterd

Ralph luisterde goed naar het verhaal van Frans en Gonny. Maar die zagen zichzelf niet wonen in een appartement in de Osse binnenstad. Gonny: “Daar had Ralph gelukkig alle begrip voor. Hij zei: ‘Je móet een ‘wow-gevoel’ hebben als je binnenstapt.’ Toen wees hij ons op de Open Huizen Dag.”

Meteen bieden

Op die dag besloten Frans en Gonny te gaan kijken bij een appartement in de Ruwaard. Gonny: “De deur stond open, en in de hal vond ik het al prachtig. Het was licht en ruimtelijk, de ligging was fraai, en het voelde nergens als een appartement. Dát was het gevoel waar Ralph het over had. Hij had ook gezegd dat we ons niet té enthousiast moesten gedragen, haha. Maar dat lukte niet. Bovendien klikte het meteen goed met de verkoper.”

Gunfactor

Na die bezichtiging reed het stel meteen door naar ons kantoor. “Daar hielp makelaar Tim ons verder”, aldus Gonny. “We besloten om die middag nog te bieden. Met succes! De verkopers gunden ons het huis, gingen meteen akkoord, en vroegen of we er goed voor wilden zorgen. Een paar dagen later konden we al tekenen.”

“Door alle hulp wisten we zeker: we vergeten niks”

 
Zorgen uit handen

In de fase die volgde, nam Van der Krabben Frans en Gonny veel zorgen uit handen. “Ons huis moest natuurlijk de verkoop in”, zegt Frans. “En we kregen te maken met een enorme papierwinkel. Vragen over de staat van het huis, het energielabel, wat er op de lijst van zaken moest staan… En alles moest natuurlijk digitaal. Gelukkig werd er goed voor ons gezorgd. Stap-voor-stap werd ons rustig verteld wat we moesten doen. Daardoor wisten we zeker: we vergeten niks.”

Voortvarend

De styliste kwam langs. Net als de fotograaf, vertelt Gonny. “Het ging allemaal heel voortvarend. Op zaterdag stond er een bord in de tuin, op woensdag kwamen er kijkers, en diezelfde avond hoorden we van Ralph dat er een bod lag. Maar hij adviseerde ons om dat nog niet meteen te accepteren.”

Gouden greep

Dat bleek een gouden greep, vertelt Frans. “Twee dagen later ging de telefoon en feliciteerde Ralph ons. De bieders hadden hun bod verhoogd.” Gonny: “Precies twee weken nadat ons huis op de markt kwam, stond een bord met ‘verkocht’ in de tuin. Supersnel dus en op een heel aangename manier bovendien. We zijn heel blij en kunnen het nog steeds nauwelijks geloven.”

Waar kunnen we je bij helpen?

Waar kunnen
we je bij helpen?

Afspraak maken

Contactgegevens