Wonen in de
Mettegeupel

Wonen Verhaal
Juli 2022

Een ambassadeur van de Mettegeupel

Groene spechten en eekhoorns in de tuin, tal van sportvoorzieningen op loopafstand en gezellige bewoners die de wijk samen maken. Harm van der Pas weet wel waarom het aangenaam wonen is in de Mettegeupel. In 1996 kocht onze financieel adviseur en makelaar nieuwbouw in deze wijk zijn eerste woning. En in 2022 woont hij er – in een ander huis – nog altijd.

Als twintigers droomden Harm en zijn vrouw van een eigen huis. Het liefste in een nieuwbouwwijk, want dan is alles helemaal naar eigen smaak in te richten. “Ons oog viel op een fraaie tweekapper in de Grimberg: een hofje in de Mettegeupel”, vertelt Harm. “Die wijk was compleet nieuw, met een zeer aantrekkelijke ligging bovendien. Tegen het centrum aan, vlakbij sportaccommodaties, maar ook dicht bij het buitengebied. De flora en fauna in de nabijgelegen natuur is fenomenaal. Van orchideeën tot en met ooievaars.”

Hetzelfde avontuur

Ook tussen de muren van het huis hadden Harm en zijn vrouw het meteen naar de zin. Onder andere door de goede klik met de andere nieuwe bewoners in de wijk. “In een volledige nieuwbouwwijk gaat iedereen hetzelfde avontuur aan”, aldus Harm. “Dat schept onbewust een band. Je medebewoners willen er net als jij het beste van maken. In de Mettegeupel is dat zeker gelukt. De harmonie is groot en veel mensen die hier bij het ontstaan van de wijk zijn komen wonen, wonen hier nu nog steeds.”

Nog steeds verhuizen hier veel mensen binnen de wijk.

 
Groene wijk

Zo ook Harm en zijn gezin. Niet meer in de Grimberg, maar in een vrijstaande woning in dezelfde wijk. “Toen we besloten om te verhuizen, was een andere wijk geen optie”, aldus Harm. “We kennen hier de weg, de kinderen hebben hier hun vrienden en alle benodigde faciliteiten zijn om de hoek. Het mooie van de wijk is bovendien dat-ie niet helemaal is volgebouwd; er is meer dan voldoende groen te zien. Gelukkig geldt dat voor veel meer wijken in Oss. Groen verhoogt de leefbaarheid enorm!”

De volgende stap

Harm raakt nauwelijks uitgepraat over de voordelen van ‘zijn’ woonwijk. Zijn er dan helemaal geen negatieve punten te noemen? “Het enige nadeel is misschien de afstand tot de snelweg”, geeft hij toe. “Maar daar staan zo belachelijk veel moois tegenover… Nog steeds zijn er heel veel mensen die binnen de wijk verhuizen. Het woningaanbod sluit vooral goed aan bij gezinnen die klaar zijn voor de volgende stap. Je hoort het: ik ben een ambassadeur van de Mettegeupel. En dat al bijna dertig jaar!”