Land
van Dico

Wonen Verhaal
Augustus 2022

“Een droomhuis op het Land van Dico”

In 2018 kochten Twan en Anke Verstegen een tweekapper in de Herpenstraat in Uden. ‘Hier blijven we de rest van ons leven wonen’, dachten ze. Maar stiekem bleef het stel dromen van een huis op het Land van Dico… Dus toen die kans zich voordeed, twijfelden ze geen moment. Over een paar maanden trekken ze in hun droomhuis. “Zonder Van der Krabben was dit nooit gelukt.”

Voordat Twan en Anke neerstreken in de Herpenstraat, woonden ze in de Maatsestraat, ook in Uden. Toen in 2016 de eerste schetsen van de nieuwe wijk Land van Dico verschenen, was hun aandacht direct getrokken. “Een groene nieuwbouwwijk op een geweldige locatie”, aldus Anke. “Precies tussen het sportpark en het centrum in, met twee supermarkten om de hoek. In alle opzichten het perfecte plaatje, maar de woningen waren voor starters stevig aan de prijs. Daarom zijn we verder gaan kijken en kochten we uiteindelijk een tweekapper in de Herpenstraat. Een prachtig huis, maar het Land van Dico bleef ons stiekem bezighouden…”

Toekomstklaar

In de jaren die volgden nam de hypotheekrente steeds iets af. En de financiële mogelijkheden van Twan en Anke namen juist toe. “Op aandringen van mijn vader schreven we ons in toen een nieuwe fase op het Land van Dico in de verkoop ging”, vertelt Twan. “Ook omdat de woningen helemaal toekomstklaar zouden zijn: zonnepanelen, perfecte isolatie, warmtepomp… superduurzaam! Van der Krabben was een van de makelaars die bij het project betrokken waren. En daar werkt Berti, een goede vriend van ons.”

Raad en daad

Bij hun eerdere woningaankopen hadden Twan en Anke geen ervaring met Van der Krabben. Maar ze hadden er wel veel positieve verhalen over gehoord. “Niet alleen van Berti, hoor”, lacht Anke. “Van der Krabben is de bekendste makelaar in de regio; dat geeft toch een gevoel van zekerheid. Omdat we wisten dat het door onze mogelijkheden weleens een spannend traject kon worden, zochten we een makelaar die ons écht met raad en daad kon bijstaan. Bij de aankoop van ons droomhuis én bij de verkoop van ons bestaande huis. Want het succes van dat laatste aspect zou behoorlijk bepalend zijn.”

Favoriet

In Berti vonden Twan en Anke de toegewijde adviseur die ze zochten. Nadat ze zich voor het project hadden ingeschreven, hield hij het stel voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Op een dag was daar het verlossende telefoontje. Twan: “Een geweldig moment. We waren ingeloot en kregen onze favoriete kavel toegewezen. Onder voorbehoud van financiering natuurlijk, dus de knop moest daarna meteen om. Gelukkig hadden we samen met Berti al nagedacht over een goede verkoopprijs van onze huidige huis. Én over de juiste timing om het in de markt te zetten.”

We zochten een makelaar die ons écht met raad en daad kon bijstaan.

 
Seintje

Twan en Anke moesten hun huis vooral goed verkopen om hun nieuwe huis helemaal naar wens af te kunnen werken. “Denk aan het stucwerk in alle kamers, een ruimere keuken en het aanleggen van de tuin”, legt Anke uit. “Op advies van Berti hebben we heel even gewacht met de verkoop van ons huis. Tót hij ons in maart een seintje gaf: dit was het moment. Toen hebben we meteen geschakeld.”

Het bleek een uitstekende timing: in nog geen twee weken tijd was het huis verkocht. Voor een prijs waarvan Twan en Anke op voorhand niet eens hadden durven dromen. “Alles verliep zó volgens plan dat we dachten: er moet straks nog iets ontzettend fout gaan”, lacht Twan. “Maar dat gebeurde niet. Natuurlijk hebben we geluk gehad, zowel met de toewijzing van de kavel als met de verkoop van ons huis. Maar Berti en zijn collega’s hebben hierbij met hun expertise zeker ook een grote rol gespeeld.”

Het hele proces had voor ons niet beter kunnen verlopen.

 
Borrel

De kans dat ze in de toekomst nog eens verhuizen is volgens Twan en Anke klein. Maar áls ze het doen, schakelen ze sowieso weer Van der Krabben in. “Het hele proces had voor ons niet beter kunnen verlopen”, aldus Anke. “De begeleiding van Berti was professioneel en persoonlijk, precies zoals we het graag wilden. Hij heeft ons al het werk uit handen genomen en sterk geadviseerd. Op dit moment wordt ons droomhuis gebouwd, waarschijnlijk kunnen we er over een half jaar in. Maar de voorpret is natuurlijk al begonnen! We gaan regelmatig even op de bouwplaats kijken. De eerste borrel in ons nieuwe huis drinken we zeker samen met Berti!”