Kopje
koffie

Wonen Verhaal
Maart 2022

“Eerst een deal, dan een bijzonder kopje koffie”

Jarenlang deden we de kopers en de verkopers na een succesvolle deal een bos bloemen cadeau. Tótdat onze medewerkers in Uden een betekenisvoller alternatief bedachten. Sindsdien schenken we onze klanten een tegoedbon voor Brownies&downieS Uden, een lunchroomketen die plaats biedt aan medewerkers met een verstandelijke beperking. Aan het woord: makelaar Dave de Jongh.

Toen de Van der Krabben-collega’s in Oss begonnen met het cadeau doen van vogelhuisjes, zette dat de medewerkers in Uden aan het denken. “Die vogelhuisjes worden gemaakt in De Kunstfabriek in Oss”, vertelt Dave. “Ze worden beschilderd door kunstenaars met een beperking. Dat vonden we een mooi initiatief. Maar voor onze klanten in Uden wilden we liever iets schenken uit onze eigen directe regio. Dus toen zijn we eens goed om ons heen gaan kijken.”

Waardebonnen

Die zoektocht mondde uit bij Brownies&downieS. Sindsdien nemen de Udense makelaars naar een inspectie niet alleen de sleutels en het inspectieformulier mee, maar ook twee waardebonnen van de bijzondere lunchroom. “Na de inspectie gaan de kopers en verkopers door naar de notaris voor de overdracht”, licht Dave toe. “Hoe leuk is het als ze daarna een lekker kopje koffie kunnen drinken bij een mooie zaak in hartje Uden? Met medewerkers die je altijd met een grote glimlach ontvangen?”

Brownie werd chocolade

De attentie bleek al snel een schot in de roos. Dave: “Onze klanten reageren allemaal enthousiast. En van Brownies&downieS horen we dat ze de waardebonnen ook echt komen besteden. Onlangs is het cadeau overigens iets veranderd. Toen we ermee begonnen, gaven we er ook een verse brownie bij, maar dat bleek niet zo praktisch. Daarom is dat een reep chocolade van Tony’s Chocolonely geworden.”

Onze klanten reageren allemaal enthousiast. En van Brownies&downieS horen we dat ze de waardebonnen ook echt komen besteden

 
Geen borstklopperij

Al snel merkten onze makelaars dat ze klanten niet uit hoefden te leggen wat voor bijzondere keten Brownies&downieS is. “Bijna iedereen kent het concept”, aldus Dave. “We maken er ook geen groot ding van als we de waardebonnen overhandigen. Dit soort dingen moet je gewoon doen, vissen naar complimentjes is helemaal niet nodig. ‘In plaats van een bloemetje’, zeggen we er alleen bij.”

Vrolijkheid

De samenwerking met Brownies&downieS Uden bezorgt ónze medewerkers ook veel vrolijkheid. “Het is zó leuk om te zien hoe vrij de eigenaren en begeleiders met de medewerkers omgaan,” beschrijft Dave. ”Vaak komen ze samen de nieuwe bonnen brengen. Dan komen ze met een lach binnen en overhandigen ze ons de bonnen die ze zelf hebben ingepakt met een leuke tekening of tekst op de tas.”

Chocolademelk

Aan goede samenwerkingen moet je volgens Dave niets veranderen. En dus kunnen onze klanten in Uden blijven rekenen op hun kopje koffie. “We zijn allemaal hartstikke trots op de samenwerking met Brownies&downieS Uden. En waar het kan, intensiveren we die zelfs. Tijdens de “horeca-lockdown” hebben zij voor ons vogelhuisjes versierd die wij dan weer weggaven aan klanten voor ons 20-jarig jubileum. Ook vlak voor de kerst, toen we voor onze medewerkers een drive-through organiseerden voor de kerstpakketten hebben ze voor ons speciale kerst-brownies gemaakt en ons geholpen met de faciliteiten.