Energie
label

Zakelijk Nieuws

Energielabel C voor kantoren

Vanaf 01 januari 2023 is het voor kantoren groter dan 100m2 verplicht om energielabel C te hebben (enkele uitzonderingen daar gelaten). Is het label D of hoger, dan mag het pand niet als kantoor gebruikt worden.

Vastgoedmarkt.nl zocht uit dat ongeveer 70% van de kantoren die een energielabel C zouden moeten hebben, hier ook aan voldoet. Voor 19% is er nog geen energielabel geregistreerd en voor 13% geldt een label van D of slechter.

De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) kan controles uitvoeren. De Gemeente Oss vindt verduurzaming belangrijk en heeft aangegeven vanaf dit jaar ook te gaan controleren of kantoren energielabel C hebben. Is er geen sprake van een label C? Dan zal de gemeente handhavende actie ondernemen om een pandeigenaar aan te sporen het kantoor te verduurzamen naar energielabel C. Meer weten? Op de website van de rijksoverheid is meer informatie te vinden m.b.t. het energielabel voor utiliteitsgebouwen. Voor vragen neem gerust contact op met ons kantoor of met de Gemeente Oss: ondernemerszaken@oss.nl