Wonen in
Uden-Zuid

Wonen Verhaal

“Helemaal op onze plek in Uden-Zuid”

In 2005 verruilde de jonge makelaar Jeffrey Gremmen zijn woonplaats Berghem voor een nieuwbouwwoning in Uden. “Want makelaars wonen graag in de gemeente waar ze actief zijn”, motiveert de mede-eigenaar van Van der Krabben Uden. Intussen woont het gezin Gremmen alweer ruim 17 jaar op Uden-Zuid. En als het aan hen ligt, blijft dat voorlopig zo.

“Bij Van der Krabben weten we graag wat er speelt in een gemeente”, aldus Jeffrey. “Na de oprichting van ons kantoor in Uden, was mijn verhuizing naar Uden-Zuid dus logisch. En leuk bovendien: het is een mooie, ruim opgezette, groene wijk met een gevarieerde populatie. Waar je ook woont in Uden-Zuid: overal hangt een fijne, positieve sfeer. We wonen er met veel plezier.”

Vrijstaande woning

Drie jaar geleden verhuisde het gezin Gremmen naar een vrijstaande woning, opnieuw in de wijk Uden-Zuid. “Het was een droom om ooit zelf te bouwen”, vertelt Jeffrey. “Met als belangrijke wens: meer ruimte in en om het huis, ideaal voor onze opgroeiende kinderen. Ook vond ik het leuk om te bouwen met oog voor duurzaamheid. Duurzaam bouwen zie ik als een sport voor mijn portemonnee én als een verplichting voor de wereld om ons heen.”

Waar je ook woont in deze wijk: overal hangt een fijne, positieve sfeer.

 
Trimmen in het buitengebied

Ook in zijn nieuwe woning ervaart Jeffrey de voordelen die Uden-Zuid kent. Jeffrey noemt de voorzieningen in de wijk, zoals de PLUS-supermarkt en drie basisscholen. “Ook de infrastructuur is goed. Je zit zó op de rondweg en op de A50, terwijl je ook in vijf minuutjes fietsen in het centrum van Uden staat. En als je graag de rust opzoekt, is het Zuiderpark schitterend. Ik ga er vaak op zondag trimmen en maak dan het liefste een extra lus, heerlijk het buitengebied in.”

Verhuizen is toekomstmuziek

Of Jeffrey ooit nog aan verhuizen denkt? Die mogelijkheid sluit hij niet uit, al staat die gedachte op een klein waakvlammetje. “Dan denken we vooral aan de tijd nadat onze kinderen zijn uitgevlogen. Maar een concreet plan hebben we daar nog niet voor, hoor. We hebben het uitstekend naar onze zin in Uden-Zuid. Hier zitten we helemaal op onze plek.”