Onze
Helma

Wonen Verhaal
September 2022

Het geluksmomentje van… Helma van de Camp

Administratief medewerkster Helma van de Camp houdt van werken. Samen met Theo Arts vormt ze het administratieve hart van onze organisatie. En hoewel ze per maart 2023 met pensioen gaat, geniet ze nog altijd van iedere dag op kantoor. Vooral als alle puzzelstukjes in elkaar vallen.

Helma, hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

“Eigenlijk is iedere dag anders. Ik controleer en betaal de inkoopfacturen die we ontvangen, zoals van abonnementen, kantoorartikelen, brandstofdeclaraties… Het kan van alles zijn. Ook controleer ik onze verkoopfacturen en hou ik in de gaten dat die betaald worden: de debiteurenadministratie dus. Tot slot verwerk ik onze bankafschriften.”

Waarom is dat leuk werk?

“Omdat ik mijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen. Wat ik belangrijk vind, pak ik als eerste aan. Tot op zekere hoogte deel ik dus mijn eigen tijd in. Verder vind ik het erg leuk om samen te werken met mijn collega’s. We hebben het geluk van een ontzettend fijn team.”

Wat moet een goede administratief medewerkster zéker kunnen?

“Overzicht houden en secuur werken. Het moet gewoon kloppen. Voor mij is dat dan ook hét geluksmoment, het zorgt voor voldoening als de administratie op orde is: foutloos en overzichtelijk. Andersom geldt dat trouwens ook. Als de puzzelstukjes niet in elkaar vallen, is mijn werk niet af.”

"Als de puzzelstukjes niet in elkaar vallen, is mijn werk niet af."

Hoe vaak heb je zo’n geluksmoment?

“Dat is het mooie: iedere werkdag! Dat zijn momenteel twee dagen in de week; langzaam maar zeker nader ik mijn pensioen. In het voorjaar van 2023 is het zover, dan zet ik een punt achter mijn actieve loopbaan.”

Kijk je daar naar uit?

“Ik heb nooit een hekel aan werken gehad en ook nu vliegen de dagen nog steeds voorbij. En toch… Aan alles komt een eind. Ik ben van plan om straks meer te gaan fietsen met mijn man Henk. Ook wandel ik graag met mijn schoonzus Ineke en 1 dag in de week halen we onze kleinkinderen van school en passen we op. Verder wil ik wat actiever worden voor Openluchttheater Hoessenbosch. Want ook daar beleef ik veel geluksmomenten!”

> Update maart 2023: "Onze Helma" is inmiddels met pensioen.