Huwelijksaanzoek in het Hoischurke

Wonen Verhaal

"Huwelijksaanzoek in het Hoischurke"

Dennis Engels (25) en Sterre Claus (24) hebben een bijzonder bedrijf: ze verzorgen het management van fashionmodellen over de hele wereld. Maar ondernemers en hypotheken? Daar komt vaak veel bij kijken. Gelukkig kwam het allemaal in orde. Inclusief een onvergetelijke sleuteloverdracht…

De uitdrukking ‘bezige bijtjes’ lijkt wel gemaakt voor Dennis en Sterre. Want naast het runnen van hun eigen modellenbureau "Space Models" waar vooral Sterre druk mee doende is, doen ze nog veel meer. Dennis: “Ik ben projectmanager bij een marketingcommunicatiebureau en werk tevens als fotograaf. En Sterre heeft na haar modellencarrière gekozen voor een baan als bruidsstylist en fotograaf. Maar het drukste ben ik bezig met ons eigen bedrijf "Space Models" aldus Sterre. 

Dossierkennis

Als fotograaf werkte Dennis in het verleden regelmatig voor Van der Krabben. En voor het regelen van een hypotheek voor hun vorige huis, schakelden hij en Sterre onze hulp al eens in. “Toen we besloten om te verhuizen, kwamen we automatisch weer bij Van der Krabben uit”, aldus Sterre. “Voor ondernemers kan het regelen van een hypotheek best uitdagend zijn. Maar hypotheekadviseur Harm kende ons dossier gelukkig al. Hij is een specialist en het voelde goed om hem weer aan te haken.”

Waardebepaling

Eigenlijk waren Dennis en Sterre helemaal niet bezig met een verhuizing. Het stel was gelukkig in Venhorst, in een woning die ze kochten als bouwval en compleet opknapten. “Maar toen we de verkoopprijs zagen van een vergelijkbaar huis in Boekel, gingen we toch twijfelen”, aldus Dennis. “We dachten: ‘Als we ons huis voor dát bedrag kunnen verkopen…’ Kort daarna raakten we in gesprek met Jeffrey, makelaar bij Van der Krabben. Die adviseerde ons om een waardebepaling te laten doen, om een betrouwbaar beeld te krijgen van wat onze woning precies waard was.”

“Na wat bezichtigingen zagen we zelf ook het enorme potentieel”

 
Hoischurke

De uitkomst van die waardebepaling stemde het stel positief. En dus gingen ze serieuzer rondneuzen op Funda. “Opeens kregen we een telefoontje van Berti, een andere makelaar bij Van der Krabben”, vertelt Sterre. “Die wist wat we zochten en voor welke prijs. Hij wees ons op het oude Hoischurke in Zeeland: een typische opknapper met veel mogelijkheden. In eerste instantie waren we sceptisch, maar na de eerste bezichtiging zagen we zelf ook het enorme potentieel.”

Puzzel

Hartstikke leuk natuurlijk. Maar om het oude Hoischurke als jonge ondernemers te kunnen kopen, moest ook deze keer een hypotheek geregeld worden. “Dat was door onze uiteenlopende inkomens weer flink puzzelen”, lacht Dennis. “Gelukkig zag Harm dat juist als een leuke uitdaging. En we hadden een groot aantal zaken snel voor elkaar. Het lastigste aspect was dat we een akkoord hadden met de verkopers, terwijl ons eigen huis nog niet eens te koop stond. Dat moest dus allemaal snel gebeuren.”

“Harm wist hoe groot de belangen voor ons waren”

 
Succesvolle verkoop

Laat dat maar over aan Van der Krabben. Twee dagen later stond de woning van Dennis en Sterre op Funda. “En binnen drie dagen hadden we meer dan vijftien bezichtigingen”, vertelt Sterre. “En een paar dagen later was ons huis al verkocht. Het mooie was dat Harm en zijn collega’s van begin af aan vertrouwen hadden in een snelle en succesvolle verkoop. En ze wisten hoe groot de belangen voor ons waren. Een overbruggingshypotheek bleek uiteindelijk niet nodig, maar ook die stond binnen een paar dagen al helemaal in de steigers.”

Gouden randje

Intussen zijn Dennis en Sterre alweer een paar weken de eigenaren van de opknapper in Zeeland. Sindsdien wordt er al flink verbouwd, maar niet voordat Dennis van de sleuteloverdracht een extra bijzonder moment maakte. “Terwijl wij bij de notaris onze handtekeningen zetten, konden mijn ouders ons nieuwe huis al binnen”, vertelt hij. “Daar hebben ze alles romantisch aangekleed, met kaarsen en rozenblaadjes. Toen Sterre en ik aankwamen, heb ik haar ten huwelijk gevraagd. En gelukkig zei ze meteen volmondig ‘ja’. Zo kreeg deze bijzondere dag voor ons een gouden randje!”