onze
stagiaires

Wonen Nieuws
Mei 2022

“Ik heb het makelaarsvak écht leren kennen”

Als eerstejaarsstudent Junior Accountmanager weet Simon van Rossem (18) nog niet wat hij later wil worden. Maar een toekomst in de makelaardij? Dat lijkt hem wel wat. Zéker nu hij tien weken stage heeft gelopen op ons kantoor. “Ik heb overal van mogen proeven. En dat smaakte goed!”

Studenten van De Leijgraaf leren in de schoolbanken, maar vooral in de praktijk. Dat houdt onder andere in dat ze in elk leerjaar stagelopen. Als student Junior Accountmanager kon Simon voor allerlei soorten bedrijven kiezen.

“Mijn vader werkt bij Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling”, vertelt Simon. “Daar heeft hij soms ook met Van der Krabben te maken. Omdat ik de makelaardij altijd interessant heb gevonden, besloot ik Joris te bellen. Na een gesprek en een rondleiding waren ze gelukkig net zo enthousiast als ik.”

Veel te leren

Simon mocht tien weken bij ons komen werken. Of: ‘proeven van het vak’, zoals hij het zelf zegt. “En dat smaakte hartstikke goed”, lacht hij. “Ik mocht veel meer doen dan ik van tevoren had gedacht. Zo ben ik veel met de makelaars op pad geweest, bijvoorbeeld voor bezichtigingen en inspecties. Ook was ik erbij toen een huurwoning moest worden ontruimd. Steeds als ik er iets bijzonders gebeurde, mocht ik mee. En was het eens wat rustiger? Dan maakte ik mezelf nuttig op kantoor, zoals met het opzoeken van de kadastrale gegevens van een woning. Er viel dus ook ontzettend veel te leren.”

‘Klusjesman’

Veel leren heeft Simon dan ook volop gedaan. “De weken zijn voorbij gevlogen”, lacht hij. “Terwijl vijf dagen werken me op voorhand best pittig leek. Gelukkig heb ik me geen moment een ‘klusjesman’ gevoeld, zoals sommige klasgenoten dat bij andere stagebedrijven wel hadden. In tien weken heb ik het makelaarsvak écht leren kennen. Op een kantoor met fijne mensen, want dat is natuurlijk ook belangrijk. Ik dacht: als stagiair ben je een last. Maar dat is bij Van der Krabben helemaal niet zo!”

“Ik heb het makelaarsvak écht leren kennen”

 
Wijzer

De komende jaren zullen uitwijzen waar Simons toekomst ligt. “Het is nu nog wat vroeg om te zeggen wat ik straks ga doen”, legt hij uit. “Maar een baan als makelaar zie ik misschien wel zitten. De stage heeft me een stuk wijzer gemaakt. Over het makelaarsvak zelf én over het werkende leven. Of ik hier op een dag nog eens terugkeer? Wie weet! Ik zou in elk geval niet de eerste stagiair zijn die hier een vaste baan vind (zie kader). Hoe het ook loopt, ik heb met volle teugen van mijn stage genoten.”

Van stage naar vaste baan

Simon zegt het al: sommige stagiairs blijven bij ons ‘plakken’. Zoals commercieel medewerker Simge Temel, die hier als student Managementassistent in 2017 voor het eerst binnenwandelde. “Tijdens mijn studie heb ik zelfs twee keer stagegelopen bij Van der Krabben”, vertelt ze. “In mijn eerste jaar, net als Simon dus, maar ook in mijn derde jaar. Omdat dat ongebruikelijk is, was daar toen wel een brief naar de opleidingscommissie voor nodig. Die heb ik geschreven, want ik wilde zó graag terug!”

Gelukkig kreeg ze toestemming. “Die tweede stage was een stuk langer dan de eerste; in totaal wel een maand of acht”, aldus Simge. “Daarin heb ik vooral Malou geholpen met haar commerciële werkzaamheden, zoals het maken van brochures, het aanmelden van woningen en de social media. Ook in de vakantieperiodes sprong ik bij, waardoor het werk ook mijn bijbaantje werd. Omdat Malou aan het einde van mijn stage zeer tevreden over mij was, vroeg Joris of ik in vaste dienst wilde komen. Eerst parttime, maar dat werd al snel fulltime. Nu zijn we vier jaar verder en werk ik samen met Malou, die 15 jaar geleden ook als stagiaire begon bij Van der Krabben op dezelfde functie. Als ik terugblik, ben ik heel blij hoe alles is gelopen. Als stagiaire heb ik altijd hard gewerkt en was ik helemaal op mijn plek bij mijn lieve collega’s. Dus ik ben heel blij dat ik hier mocht blijven en vandaag de dag nog steeds ben!”