onze
styliste

Wonen Verhaal
Maart 2022

"Ik voel me echt onderdeel van team Van der Krabben"

“Dit interieur is perfect om dit huis te verkopen.” Toen makelaar Ralph Timmermans de woning van Maaike Welten en haar man jaren geleden mocht verkopen, was hij onder de indruk van de inrichting. Achteraf niet zo gek, want Maaike is interieurstyliste. Omdat Ralph dat interessant vond, liet hij zijn visitekaartje achter. Het bleek het startsein van een heel fijne samenwerking.

Zes jaar geleden trok Maaike de stoute schoenen aan. Interieurstyling was altijd al haar grote passie, maar nu wilde ze er ook haar werk van maken. “Toen ik voor mezelf begon, liep het eigenlijk meteen goed”, vertelt ze. “Het visitekaartje van Ralph zag ik als een mooie kans om mijn klantenkring uit te bouwen. Dus ik heb hem gebeld om te zeggen dat ik graag zou willen werken voor een makelaar.”

Eerste opdracht

Na een kennismakingsgesprek schakelden we Maaike voor het eerst in. Met als doel om een woning te verkopen die al behoorlijk lang te koop stond. “Na een gesprek met de bewoners ben ik de woning anders aan gaan kleden. Niet eens heel ingrijpend, maar met vazen, kussens en andere accessoires. Met succes, want toen de nieuwe foto’s online stonden, werd het huis binnen een week verkocht.”

Snel schakelen

Die eerste klus groeide uit tot een fijne samenwerking. “Snelheid is voor Van der Krabben belangrijk”, vertelt Maaike. “Met een stylingopdracht ben ik dan ook zelden langer dan een halve dag bezig. Dat zorgt ervoor dat ik snel kan schakelen. En als ze me vragen of ik vanmiddag nog kan, dan lukt dat me ook negen van de tien keer. Superhandig, want dan kan de fotograaf ook snel aan de slag.”

Opruimen en weghalen

Sinds 2019 werkt Maaike ook voor ons kantoor in Uden. Daar gaat het op dezelfde manier. “Als ik de gegevens van een klant krijg, maak ik een afspraak en ga ik een uurtje langs. Samen met de bewoners loop ik door de woning en geef ik adviezen. Het doel is altijd om de woning zo aantrekkelijk mogelijk op de foto te krijgen. Vaak vraag ik de bewoners dus om extra goed op te ruimen of om wat spullen weg te halen. Oud papier, kleurrijk kinderspeelgoed, vreemde vaasjes… het moet allemaal uit beeld.”

Toch op de foto

Soms voegt Maaike ook accessoires tóe. Ze heeft een opslag met spullen en plukt desnoods iets uit haar eigen huis. “Ook denk ik bijvoorbeeld mee over dingen ‘verdoezelen’. Zo was er eens iemand die geen foto van de kelder wilde maken, omdat daar een indrukwekkende verzameling wijnen lag. Toen heb ik iets bedacht om die ruimte tóch in beeld te brengen. Want dat helpt bij de verkoop.”

Schone lei

Maaike geniet enorm van haar werk. “Mensen, woningen, inrichtingen… ze zijn altijd weer anders. Wat ik vooral mooi vind, is dat ik klanten kan helpen in een lastige situatie. Verhuizen kan behoorlijk stressvol zijn en mensen zien vaak op tegen opruimen. Dan stel ik ze gerust, vertel ze wat belangrijk is en zet dat op papier. Dan is heel duidelijk wat er moet gebeuren. Bovendien zorgt opruimen ervoor dat mensen in hun nieuwe woning met een schone lei kunnen beginnen. Hoe fijn is dat?”

Complimenten

Als verlengstuk van ons kantoor spreekt Maaike regelmatig tevreden verkopers. “Ze roemen vooral het gestroomlijnde verkoopproces bij Van der Krabben”, vertelt ze. “Dat klopt ook, want alles is tot in de puntjes geregeld. Complimenten koppel ik altijd terug naar de makelaars. Maar ik voel me zelf óók aangesproken. Een mooi en verzorgd interieur draagt immers bij aan een succesvolle verkoop. Ik voel me dan ook echt onderdeel van team Van der Krabben. Hopelijk blijven we nog lang samenwerken!”