Kapelaan Nausstraat iets unieks !

Wonen Verhaal

“Elke woning aan de Kapelaan Nausstraat heeft straks iets unieks”

Het terrein rondom de voormalige praktijkschool van De Singel in Oss wordt opnieuw ontwikkeld. Aan de Kapelaan Nausstraat komen rondom een groen park in totaal 21 koopwoningen te staan. Makelaar nieuwbouw Heidi Oosterveen spreekt van een buitenkans in een markt waarin het aanbod schaars is. “Een energiezuinige nieuwbouwwoning, nabij de snelweg en met het centrum op loopafstand.”

Wat komen hier precies voor woningen?

“Het is een kleinschalig nieuwbouwproject rondom een park. Er komen drie blokken met in totaal 21 koopwoningen. Die zijn onderverdeeld in elf moderne hoek- en tussenwoningen, en tien ‘rug-aan-rugwoningen’. Op deze locatie stond vroeger de praktijkschool van De Singel. Elke woning is anders en heeft wel iets unieks. Denk aan een doorgelopen dakkapel, een frans balkon of een fraaie erker. Wat de woningen gemeen hebben, is dat ze allemaal prachtig zijn gelegen in een groene omgeving.”

“Betaalbare nieuwbouwwoningen zijn nog altijd schaars”

 
Wie heeft de woningen ontwikkeld?

“Van Wanrooij Projectontwikkeling is de ontwikkelaar en Van Wanrooij Bouwbedrijf gaat de woningen bouwen. Op dit moment is 70 procent van de woningen verkocht, en de omgevingsvergunning is aangevraagd. Dat betekent dat er nog vier woningen in optie staan. Met deze optanten zijn we in gesprek en naar verwachting verkopen we ook de laatste vier woningen op korte termijn.”

De woningen vallen dus in de smaak?

“Jazeker, vooral voor starters op de woningmarkt is dit een buitenkans om een woning te kopen. Hier ben je klaar voor de toekomst: de woning is gasloos, optimaal geïsoleerd en krijgt energielabel A+++. Bovendien is de architectuur afgestemd op de omgeving. Een ander voordeel voor de kopers is dat ze de mogelijkheid hebben om hun woning naar wens te laten aanpassen. En natuurlijk ideaal: je woont op loopafstand van het stadscentrum én bent zo op de snelweg.”