Bedrijfshallen met hoogte in Mook

Zakelijk Verhaal
Februari 2024

Bedrijfshallen met hoogte in Mook

De meeste woningen die we verkopen staan in ons werkgebied tussen Oss en Uden. Maar als het om zakelijk vastgoed gaat, opereren we ook verder van huis. In Mook bijvoorbeeld, waar later dit jaar nieuwe bedrijfshallen verrijzen. Bedrijfsmakelaar Onno Ernst vertelt wat ze bijzonder maakt.

“Nieuwe bedrijfshallen zijn schaars”, aldus Onno. “Daarom is het goed nieuws dat er in Mook gebouwd gaat worden. Aannemer Dave van Schijndel levert naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 twaalf verschillende bedrijfsruimtes op, variërend van 80 tot 475 vierkante meter.”

Afstemmen

Driekwart van de hallen heeft Onno al verkocht. Dat verrast hem niet, want gemeenten geven weinig nieuwe grond uit waardoor nieuwe bedrijfshallen schaars blijven. Toch is het een kunst om de vraag en het aanbod goed op elkaar af te stemmen, vertelt Onno. “Ondernemers blijven graag gevestigd in hun vertrouwde regio. Een bedrijfshal in Veghel is voor een bedrijf in Mook vaak al te ver weg.”

Op de hoogte

Dave van Schijndel is zeer te spreken over de samenwerking met Van der Krabben. “Onno is goed op de hoogte, ook in deze regio. Bovendien is hij een bedrijfsmakelaar met veel energie. Bij de start van dit project is hij meteen op zoek gegaan naar potentiële kopers, en heeft hij hun wensen in kaart gebracht. Hierdoor hebben we de behoeften van regionale ondernemers heel concreet in beeld.”

Milieucategorie

Tegenwoordig is er een belangrijke voorwaarde in het zakelijk vastgoed: de milieucategorie van de activiteiten van de koper moet passen bij de milieucategorie van het bedrijventerrein. Onno: “Een milieucategorie laat zien hoeveel impact bedrijfsactiviteiten mogen hebben op het milieu en de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan lawaai, of aan het aantal verkeersbewegingen. In Mook zijn activiteiten tot milieucategorie 4.1 toegestaan. Er mag dus behoorlijk veel, dat zie je niet vaak.”

“Onno is goed op de hoogte, ook in deze regio."

 
Acht meter hoog

Hiermee is rekening gehouden bij de bouw. “De bedrijfshallen in Mook bieden ruimte aan zware, grote machines”, aldus Onno. “Daarom komt er geen verdiepingsvloer. De hallen worden wel acht meter hoog: dat is behoorlijk uniek. Ook zijn de hallen relatief groot. Voor de grootste hallen zoeken we trouwens nog kopers.”

Esthetiek

Onno is andersom ook enthousiast over de samenwerking met Dave. “Als een ondernemer liever geen bedrijfsruimte koopt, is Dave bereid om ruimtes te verhuren. Hij denkt flexibel, dat is heel fijn. Ook belangrijk: Dave hecht waarde aan esthetiek. Het wordt geen blokkendoos, want de hallen aan de openbare weg krijgen verspringende ramen in de gevels. Het oog wil immers ook wat.”