Klaar voor de volgende stap in ons leven”

Wonen Verhaal

Frank en Liesbeth van den Elzen staan voor een grote ommezwaai. Binnen nu en een paar jaar emigreren ze namelijk naar Curaçao! In de aanloop daarnaartoe verkochten ze onlangs hun woning aan de Hertog Hendrik I-straat, waar ze ruim dertig jaar met veel plezier woonden.

“We gaan het gehaaste, werkende leven vaarwel zeggen”, vertelt Frank. “Het is mooi geweest. We gaan onze droom waarmaken en verhuizen naar Curaçao. Met pijn in het hart overigens, want we hebben 32 jaar met heel veel plezier gewoond in de Hertog Hendrik I-straat. Een fijn huis in een rustige wijk met prettige buren. Zitten we iedere dag bij elkaar op de koffie? Dat niet. Maar als er iets is, dan staan we voor elkaar klaar.”

In de verkoop (en eruit)

Het afscheid nemen van hun woning ging niet van de ene op de andere dag. Frank vertelt: “Begin 2022 hadden we onze woning al te koop gezet, via Van der Krabben. Klaar om onze Curaçao-plannen waar te maken! Maar kort daarna ontdekten we dat twee van onze drie hondjes, alle drie Cavalier-kingcharlesspaniëls, vanwege hun leeftijd en gezondheid niet konden vliegen… En ze achterlaten? Zeker niet. Dus daar ging ons plan. Toen hebben we onze woning uit de verkoop laten halen.”

Geld in stenen

Met een nieuw plan op zak besloten Frank en Liesbeth hun woning eind 2022 alsnog te verkopen. “We gaan huren”, vertelt Frank. “Totdat Roucha en Rina er niet meer zijn. Roxy is nog jong en fit genoeg om de oversteek naar Curaçao te maken, dus zij gaat wel mee. Wanneer het zover is? Dat weten we niet. Een jaar? Anderhalf jaar? Drie jaar? De tijd zal het leren. Maar dát we gaan, staat vast. Een goede verkoop was cruciaal, want onze hele oudedagsvoorziening zit in onze stenen.”

Meer dan een handtekening

Opnieuw kwam makelaar Wesley van Vlijmen in beeld (verre familie van Liesbeth). “Hij heeft het perfect gedaan”, vertelt Frank. “Zakelijk, maar het was méér dan dat. Bij Van der Krabben begrijpen ze de impact van verhuizen: het is veel meer dan een handtekening. Duidelijke uitleg, korte lijntjes, tips voor tijdens het overnameproces… Van der Krabben heeft ons heel fijn begeleid. We hebben het gevoel dat ze er waren als we ze nodig hadden.”

“Bij Van der Krabben begrijpen ze de impact van verhuizen: het is veel meer dan een handtekening”

 
Open Huis: gekkenhuis

Frank blikt tevreden terug op het gehele verkooptraject. “Ons huis stond in no-time online, met fraaie foto’s en alle pluspunten goed omschreven. Zoals de bedrijfsruimte: Liesbeths hondentrimsalon, een pre voor veel kopers. Toch ontstond er twijfel… Want er kwamen maar geen kijkers! De prijs laten zakken was geen optie, vond Wesley. ‘Jullie huis is het dubbel en dwars waard’, zei hij. In plaats daarvan stelde hij een Open Huis voor. En wat denk je? Een gekkenhuis! Plotseling konden we onze woning kwijt aan meerdere geïnteresseerden.”

Verheugen op Curaçao

Het resultaat: een prima verkoopopbrengst. “Van der Krabben heeft er het maximale uit weten te halen”, knikt Frank. “Ook hebben ze daarna meegezocht naar een huurwoning. Hartstikke luxe dat één makelaarskantoor dat allemaal kan. Eenmaal op Curaçao trekken we de eerste maanden in bij een kennis, Liesbeths oude werkgever. Intussen gaan we rustig op zoek naar een nieuwe woning. Koop of huur, dat weten we nog niet, maar het balletje rolt – en wij rollen gewoon mee. En als Van der Krabben ooit een vestiging opent op de Nederlandse Antillen zijn wij hun eerste klant, haha.”