Kwartaalvisie
Klaar voor een nieuwe piek in 2024

Wonen Nieuws
Januari 2024

Klaar voor een nieuwe piek in 2024

Het jaar 2024 is begonnen. Een mooi moment om terug te blikken en vooral: vooruit te kijken. Onze makelaar/directeur Joris Welten spreekt van een uitdagend 2023, waarin we de afwachtende markt hebben benut om ons klaar te stomen voor een nieuwe piek in 2024.

Het lijkt alweer een hele tijd geleden, maar in de eerste maanden van 2023 hielden kopers en verkopers hun adem in. Vanwege de oorlog in Oekraïne en de rentestijging zat er weinig beweging in de woningmarkt. Joris: “Natuurlijk was dat even wennen. In de jaren ervoor was het immers onophoudelijk druk. Zodra we merkten dat het aantal aanvragen wat afnam, hebben we meteen doorgeschakeld. Zodat we helemaal klaar zouden zijn voor een nieuwe piek.”

Meer Makelaar

Zodoende werkten we in 2023 hard aan onze ‘eigen winkel’. Met als resultaat: een nieuwe belofte, een vernieuwde website en verbeterde processen. “We zijn supertrots op onze eigentijdse uitstraling”, aldus Joris. “Voortaan is het voor kopers en verkopers nóg duidelijker dat ze bij ons de meest complete dienstverlening vinden. Meer Makelaar: dat is wie we zijn en wat we doen. Met specialisten op elk denkbaar onderdeel van ons vak.”

Zonnige vooruitzichten

De positieve bewegingen in de markt lieten trouwens niet lang op zich wachten. In de zomer werd al duidelijk dat het vertrouwen onder kopers en verkopers weer toenam. “De rente daalde en die ontwikkeling lijkt zich in 2024 nog iets door te zetten”, zegt Joris. “Dat heeft een aanzuigende werking op de woningmarkt. Tegelijkertijd is de vraag nog altijd groter dan het aanbod. Gelukkig staan er heel wat nieuwbouwprojecten op stapel. Zowel voor onze klanten als voor onszelf zien we het dus hartstikke zonnig in voor 2024.”

“Heel mooi om te zien dat iedereen hard werkt om de gemeente te laten groeien”

 
Verduurzamen

Wat we verder mogen verwachten van het nieuwe jaar? Joris durft zich wel te wagen aan een voorspelling. “De duurzaamheid van woningen wordt voor kopers en verkopers alleen maar belangrijker. Zo’n tien jaar geleden vroeg niemand om een energielabel, terwijl het nu een van de eerste vragen is die we krijgen. Omdat het thema zo relevant is, helpen we huizenbezitters – samen met onze partners – graag op weg met adviezen over hoe ze hun woning slim kunnen verduurzamen. Én hoe ze die vervolgens in de markt kunnen zetten.”

Groeien als stad

Als Joris iets meer uitzoomt, stemmen de ontwikkelingen in Oss hem tevreden. “Het is heel mooi om te zien dat iedereen hard werkt om de gemeente te laten groeien. Met een focus op onze bestaande inwoners, maar ook op mensen die niet uit Oss komen. Om die te kunnen huisvesten, moeten we blijven bouwen: aan de rand van de stad, maar ook binnenstedelijk. Een spannende en belangrijke tijd breekt dus aan. Eén ding is zeker: bij Van der Krabben zijn we er helemaal klaar voor.”