PPH
Notarissen

Wonen Verhaal
oktober 2023

Korte lijntjes met een kundige notaris

Voor de aankoop of verkoop van een woning heb je meer nodig dan een goede makelaar of taxateur. Een goede notaris bijvoorbeeld! Daarom werken we al tientallen jaren samen met PPH Notarissen. Want zoiets groots en belangrijks als een huis kopen? Dat doe je niet iedere dag.

“Hoelang we samenwerken met Van der Krabben? Goh, daar vraag je me wat. In ieder geval al héél lang.” Angela van den Berg is notaris/partner bij PPH Notarissen. Ze werkt vanuit het kantoor in Heesch. “Maar we zitten ook in Oss en Geffen. We kennen de regio dus goed. Net als dat we de mensen bij Van der Krabben goed kennen. De lijntjes zijn kort.”

Snel schakelen

Die korte lijntjes komen volgens Angela vooral van pas als er onverwachte dingen gebeuren. Want dan moet er snel geschakeld worden. “Vaak inspecteert de koper voor de officiële overdracht de woning nog een keer met de makelaar. Is er iets niet in orde? Dan kan het voorkomen dat we een aanvullende overeenkomst moeten opstellen. Bijvoorbeeld als de woning niet goed is achtergelaten. Of als spullen ter overname niet aanwezig zijn. Dan helpt het als je weet wat je aan elkaar hebt.”

“Het helpt als je weet wat je aan elkaar hebt”

 
Koppen bij elkaar

Een belletje is vaak al voldoende om een brandje te blussen, weet Angela. “Bij Van der Krabben weten ze wie ze nodig hebben. Vaak hebben we aan één woord genoeg om een probleem snel op te lossen. Soms ligt het iets ingewikkelder, en is het nodig om de koppen bij elkaar te steken. Ook geen probleem: de makelaars van Van der Krabben lopen net zo makkelijk even bij ons binnen.”

Hoe fijn PPH en Van der Krabben ook samenwerken: ze zijn niet met elkaar getrouwd. Angela: “Als notaris zijn we onafhankelijk. De koper kiest de notaris voor het opstellen van de koopovereenkomst. Soms zijn wij dat, en soms is dat een collega-kantoor. Helemaal prima natuurlijk! Wij werken ook veel met andere makelaars samen. Ons doel is daarbij altijd hetzelfde: klanten zo goed mogelijk helpen.”

Alle expertises in huis

Kies je voor PPH als notaris? Dan kies je voor kundigheid en veelzijdigheid. “Én voor persoonlijke aandacht”, aldus Angela. “Omdat we verschillende vestigingen hebben, heeft iedere klant een eigen aanspreekpunt. We hebben alle expertises in huis. Zo helpen we klanten met álle notariële zaken.”