onze
daan

Wonen Verhaal
Augustus 2022

“Mensen gelukkig maken verveelt nooit”

Het leukste aan zijn werk? Dat is duidelijk voor Daan van Lith. Onze beheerder vastgoed huur/verhuur ziet het afsluiten van (ver)huurtrajecten namelijk iedere keer weer als een hoogtepunt. En aangezien Daan meerdere keren per week een contract afsluit, is zijn werk een aaneenschakeling van geluksmomenten.

Hoe ziet een werkdag eruit?

“Best gevarieerd! Ik zet me vooral in voor mensen die een woning willen verhuren. Dat zijn vaak beleggers en projectontwikkelaars, maar bijvoorbeeld ook particulieren met een extra woning. Zij zoeken een betrouwbare, geschikte huurder. En wij vinden die voor ze.”

Wat komt daar allemaal bij kijken?

“We regelen alles: het in de markt zetten van de woning, kandidaten screenen, bezichtigingen begeleiden… Tot aan het opstellen van het huurcontract en de allerlaatste inspectie. Alleen de handtekening moeten ze zelf zetten.”

En waarom word je daar gelukkig van?

“Omdat we de verhuurder verblijden met een goede huurconstructie en een betrouwbare huurder. Zij zijn in de basis onze opdrachtgever, dus doen we alles om hen een gevoel van rust en vertrouwen te bezorgen. Daarnaast geniet ik elke keer weer van het geluk dat nieuwe huurders ervaren. Die kunnen zó blij zijn!”

Ik geniet elke keer weer van het geluk dat nieuwe huurders ervaren.

 
Kun je een voorbeeld geven?

“Mensen zoeken om uiteenlopende redenen een huurwoning. Ouderen die kleiner willen wonen, starters die hun eigen stek zoeken, stellen die gaan samenwonen… De blijdschap die ze laten zien omdat ze een woning hebben gevonden die bij ze past, tegen een eerlijke huurprijs en in een fijne wijk – die verveelt nooit. Sterker nog: het is de reden dat ik dit werk ben gaan doen.”

Klinkt als een feestje!

“Dat is het meestal ook. Al krijgen we ook te maken met minder vrolijke scenario’s, zoals verbroken relaties, soms met kinderen in het spel. We hoeven niemand uit te leggen hoe belangrijk een geschikte woning dán is. Zo is iedere succesvolle huurconstructie een waardevolle, nieuwe levensfase voor zowel de verhuurder als de nieuwe huurder(s). Het is heel mooi om daar een rol in te spelen.”

Hoe vaak beleef je zo’n geluksmoment?

“Dat verschilt, maar als je weet dat we ongeveer honderd huurcontracten per jaar afsluiten… reken maar uit. Ik heb in ieder geval een topbaan.