Oase van rust middenin Oss

Wonen Verhaal

We zeggen niet alleen dat we thuis zijn in de regio; we zijn het ook. Onze vastgoedadviseur Daan van Lith streek zeven jaar geleden met zijn gezin neer in de Beethovengaarde. De rust, veiligheid en gemoedelijkheid van de wijk bevallen hem meer dan goed.

De Beethovengaarde vormt het oostelijkste puntje van de Osse wijk Ruwaard. De straat is enigszins te vergelijken met een klein doolhof, vooral als je hier niet bekend bent. En laat dat nou een groot voordeel zijn voor de bewoners. “Mensen die hier niet hoeven te zijn, komen hier ook niet”, vertelt Daan. “Het is geen doorgaande weg of sluiproute. Dus geen scheurende auto’s. De kinderen die hier wonen, kunnen prima in hun eentje naar de speeltuin.”

Oude nest

De rust van de wijk heeft Daans vriendin Yvette in haar kinderjaren al ervaren. Daan: “Yvette is hier geboren en getogen. Ze had een fijne jeugd, vooral ook omdat er veel groen is met speeltuintjes en veldjes. Toen we toe waren aan een groter huis, zijn we ook in andere Osse wijken gaan kijken. Maar Yvette wilde héél graag terug naar de Beethovengaarde. Dus toen die kans in 2016 voorbijkwam, hebben we meteen toegeslagen.”

Veel oudere bewoners kennen Yvette nog van vroeger

Grote woningen

Intussen woont Daan dus al zeven jaar in de geliefde straat. Met Yvette natuurlijk, maar ook met hun twee jonge kinderen Don en Loo. En nog steeds hebben ze geen moment spijt van hun keuze. “Het is hier lekker rustig, veilig en gemoedelijk”, aldus Daan. “Iedereen maakt een praatje met elkaar. En de woningen zijn best groot, vaak met vier slaapkamers en ruime tuinen. Die plekken vind je niet zoveel in Oss.”

Voorzieningen

Al die voordelen verklaren ook het gemêleerde gezelschap dat in de Beethovengaarde woont. Met veel jonge gezinnen, maar ook heel wat senioren. Daan: “Veel oudere bewoners kennen Yvette nog van vroeger. Dat laat wel zien dat mensen het hier goed naar hun zin hebben. Ook belangrijk: veel voorzieningen bevinden zich op loopafstand. Zo gaan we elke zaterdagochtend met de kinderen naar winkelcentrum De Ruwert voor de weekboodschappen. Verder ben je met de auto zo op de snelweg. En op de fiets ben je in vijf minuten in het centrum. Kortom: de Beethovengaarde is een fijne plek!”

Op de foto, Daan van Lith met zijn zoon Don.