Oventje verwelkomt d’n Groene Hof

Wonen Verhaal
OKTOBER 2023

Oventje is een kern in de gemeente Maashorst. Binnenkort is het plaatsje tien fraaie huizen rijker. De woningen van project d’n Groene Hof zijn namelijk allemaal verkocht en de bouw is al gestart. Initiatiefnemers van het plan zijn Ad van Gestel en Martijn van Boven van BG Ontwikkeling.

Martijn, wat kun je over het project vertellen?

“De gemeente Maashorst wilde in eerste instantie uitsluitend starterswoningen realiseren, maar dat bleek niet haalbaar. In ons plan zijn we uitgegaan van een mix van starters, doorstromers en senioren. Hierdoor ontstaat er een buurtje met een gemêleerd gezelschap.”

De woningen zijn allemaal min of meer naar elkaar toe gericht. Waarom?

“Dat heeft te maken met onze visie op nieuwbouw: we bouwen liever geen straten, maar hofjes. Zie het als een positieve reactie op de individualisering van de maatschappij. Als je je buren tegenkomt, een praatje maakt en elkaar leert kennen, ontstaat er vaak een heel fijne leefomgeving.”

Hoe zou je de woningen in d’n Groene Hof omschrijven?

“We realiseren vijf starterswoningen in een elegante boerderijstijl, drie royale twee-onder-één-kapwoningen en twee levensloopbestendige patiobungalows. De architect heeft veel aandacht besteed aan de sfeer: de woningen hebben een uitstraling die past bij het gebied en haar historie.”

“Van der Krabben heeft de kopers perfect begeleid”

 

Hoe zie je dat?

“Onder andere aan de mooie materialen die we gebruiken, het chique afwerkingsniveau en de fraaie detailleringen, zoals in de voorgevels. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Vanuit een brochure is het misschien lastig inschatten, maar geloof me: als je er eenmaal woont, voel je het vanzelf.”

Hoe ervaar je de samenwerking met Van der Krabben?

“Heel goed. Om te beginnen hadden ze de woningen in no-time verkocht. Maar daar hield het niet op. Ze hebben de kopers perfect begeleid, ook toen ze een tijdje in onzekerheid waren vanwege een bezwaarschrift uit de omgeving. Nikki en Jeffrey hebben de kopers voortdurend geïnformeerd en hen nadrukkelijk meegenomen in het proces op weg naar de grootste aankoop in hun leven.”

Zou je de volgende keer weer met Van der Krabben samenwerken?

“Zeker weten. In mijn ogen is Van der Krabben een allround makelaarskantoor, dat niet alleen de taal spreekt van woningzoekenden, maar ook ontwikkelaars zoals wij compleet ontzorgt. Als we in de toekomst een project hebben in de regio, ga ik ze zeker weer bellen.”