Kwartaalvisie
Rust in plaats van risico’s

Wonen Nieuws
Oktober 2023

Rust in plaats van risico’s

Door het beperkte aanbod is de vraag naar woningen nog altijd groot. En toch… vragen veel mensen zich af of ze hun woning wel kunnen verkopen. Onze makelaar/directeur Joris Welten begrijpt wel hoe dat komt. “Mensen willen geen risico lopen. Maar met de juiste begeleiding hoeft dat ook niet.”

In Nederland staan momenteel zo’n 40.000 woningen te koop. In een gezonde markt zouden dat er volgens Joris minstens 100.000 moeten zijn. “Het aanbod is dus nog altijd beperkt. Dat betekent dat veel kopers in dezelfde vijver vissen. Ideaal voor de verkopers zou je zeggen. Maar die hebben óók te maken met het beperkte aanbod. De doorstroom is nu namelijk niet zoals die hoort te zijn. Oftewel: je kunt je huis wel verkopen, maar dan moet je wel kunnen doorstromen naar een ander huis. En dat is dus moeilijk.”

Spannend

En hebben kopers eenmaal hun nieuwe droomhuis gevonden? Dan vinden ze het best spannend om te kopen vóór ze hun huidige woning hebben verkocht. “Dat geldt vooral voor woningen waaraan veel moet gebeuren, bijvoorbeeld op het gebied van verduurzaming”, aldus Joris. “Mensen willen geen risico’s lopen. En op dubbele woonlasten zit niemand te wachten. Maar dat hoeft ook niet.”

“Met onze specialisten maken we het verschil”

 
Verschil maken

Waarom dat niet hoeft? “Vooral doordat we helemaal zijn ingericht op snelheid en zekerheid”, legt Joris uit. “We denken met de verkopers mee, zorgen voor tijdelijke huisvesting en geven advies over financieringen of overbruggingen. En dan is er ook nog ons rijke bestand aan woningzoekers. Hierdoor hebben we de koper vaak al in huis. Onze collega Ria Nijk speelt hierbij een sleutelrol: ze doet niets anders dan verkopers en potentiële kopers bij elkaar brengen. Een mooi voorbeeld van hoe we met onze specialisten het verschil maken.”

Rust

Advies en begeleiding voorafgaand aan het verkoopproces zijn belangrijk. Maar ook tijdens het verkoopproces zijn ze volgens Joris een cruciale factor. “Mensen zijn soms wat onzeker over hun verkoopkansen. Vaak ten onrechte! Het is dan aan ons om die twijfels weg te nemen. Met de juiste marktcijfers bijvoorbeeld. Maar ook door vanuit kennis en ervaring uit te leggen hoe verkoopprocessen verlopen. We horen van veel verkopers dat we voor rust zorgen. Daar worden we blij van, want ook dáár focussen we op als Meer Makelaar.”