Eppo
aan het woord

Zakelijk Verhaal
Juli 2022

“Snelle klik, korte lijnen en snel schakelen”

Of Eppo Loeffen bij een volgende vastgoedtransactie weer met ons in zee zou gaan? Zonder twijfel, laat hij weten. Want de verkoop van zijn bedrijfspand in Nistelrode verliep in alle opzichten naar tevredenheid. “Van der Krabben acteert op een no-nonsense manier, laagdrempelig en flexibel.”

Eppo is samen met Ferry van de Graaf oprichter en eigenaar van softwareleverancier Juice, dat zo’n tien jaar gevestigd was in een bedrijfspand aan de Canadabaan in Nistelrode. “In de zomer van 2021 zijn we ingegaan op het aanbod van marketingorganisatie Happy Horizon, dat ons bedrijf wilde overnemen”, vertelt hij. “Ik ben uit het bedrijf gestapt, Juice werd Happy Geeks en sinds kort zijn de medewerkers actief in het Happy Horizon-kantoorpand in Eindhoven.”

1.000 m2 kantoorruimte

En dus kwam het bedrijfsgebouw aan de Canadabaan leeg te staan; een pand van een kleine 1.000 m2 oppervlakte met diverse kantoren, vergaderruimtes en een magazijn. “Een fijn gebouw dat voor veel doeleinden inzetbaar is”, aldus Eppo. “Ook nog eens op een zichtlocatie, direct aan de A50. Mijn compagnon Ferry en ik hebben goed nagedacht over wat we ermee wilden. Opdelen in kleinere panden? Verhuren? Verkopen? Uiteindelijk hebben we gekozen voor het laatste.”

Tip van collega

Eppo kwam bij Van der Krabben terecht na een tip van collega (woon)makelaar. Zij vertegenwoordigde de verkopende partij toen Eppo en zijn gezin een privéwoning kochten. Eppo: “Deze makelaar verwees me meteen naar Van der Krabben als geschikte bedrijfsmakelaar. Wat we in een makelaar zochten? Vooral de nodige flexibiliteit en een moderne aanpak. Maar we wilden ook graag een partij die accuraat handelt, bijvoorbeeld in het opvolgen van leads.”

“We zaten op dezelfde golflengte”

 

Ook Onno vond de connectie met Eppo vanaf het begin aangenaam: “We zaten duidelijk op dezelfde golflengte. Bijvoorbeeld over de aandacht en moeite die we in het verkooptraject wilden steken. Het is belangrijk dat je de tijd voor potentiële kopers neemt, en elkaar intussen goed op de hoogte houdt om de juiste vervolgactie te ondernemen.”

“Zoals altijd wilden we in het belang van de koper het maximale uit de transactie halen. Tegelijk hechten we veel waarde aan een goede verstandhouding met de kopende partij. En dat Eppo het nakomen van afspraken noemt als pre, vind ik prettig, maar tegelijkertijd vinden we dat bij Van der Krabben niet meer dan normaal. En was hij of ik even druk? Dan was een appje genoeg om elkaar op de hoogte te houden. Uiteindelijk blik ik terug op een mooie, geslaagde samenwerking.”

Direct een klik

In gesprek met makelaar Onno Ernst ervaarde Eppo naar eigen zeggen direct een klik. “Dat merkten we bijvoorbeeld aan de vragen die hij stelde. Gericht en specifiek, hij wist duidelijk waar hij het over had. Ook dacht hij actief mee over de mogelijkheden om ons pand in de markt te zetten. Kortom: een snelle, goede klik, korte lijnen en snel schakelen. Onno heeft ons zelfs op weg geholpen bij het verkrijgen van het benodigde Energielabel.”

Lokale partij

Inmiddels is de transactie achter de rug: Kling Brandbeveiliging is de nieuwe ‘bewoner’ van het pand. “Erg leuk dat het een partij uit Nistelrode is”, vindt Eppo, die tevreden terugkijkt op het verkooptraject. “We hebben bewust de tijd genomen en zijn niet gaan pushen, want een pand kopen of verkopen is een serieuze zaak die tijd nodig heeft. Onno begreep dat en heeft daar prima op ingespeeld. En de verkoopprijs? We hadden een bedrag in ons hoofd en dat hebben we gehaald. Ook daar zijn we hartstikke tevreden mee.”

Afspraak is afspraak

Over de samenwerking met Van der Krabben is Eppo lovend. “Wat me vooral goed is bevallen, is dat afspraak ook écht afspraak is. Belooft Onno om vandaag te bellen? Om vragen te beantwoorden? Of om papieren op te sturen? Dan kun je daar op rekenen. Ik zou het eerlijk zeggen als ik kritische noten of verbeterpunten had, maar ik kan eigenlijk alleen maar spreken van een heel plezierige samenwerking. Ik zou het zo weer doen!”