Startersdromen?
Olaf helpt ze verwezenlijken!

Wonen Verhaal
Januari 2024

Startersdromen? Olaf helpt ze verwezenlijken!

Waarom vinden onze collega’s hun werk zo leuk? En waarom past hun baan zo goed bij ze? Adviseur wonen Olaf Zonnenberg (26) kan zich als geen ander verplaatsen in de vele starters die hij helpt.

Hoe ben je in het makelaarsvak terecht gekomen?

“Na de middelbare school ben ik commerciële economie gaan studeren aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. In mijn laatste jaar werd ik gebeld door Harm van der Pas. Die kende ik van de hockeyclub, maar daar ging zijn belletje niet over. Hij nodigde me uit voor een gesprek, want hij zag een goede makelaar in me. Ik besloot op zijn uitnodiging in te gaan en was meteen enthousiast. Nu werk ik al bijna zes jaar bij Van der Krabben en heb ik het uitstekend naar mijn zin.”

Waarom past ons werk zo goed bij je?

“Ik ben een mensenmens. In deze functie ben ik continu in contact met andere mensen en verkopen ligt me goed. Als ik weet wat voor een woning mensen zoeken en ik zie iets passends voorbijkomen, dan bel of app ik ze meteen. Hoe mooi is het als ze dankzij mijn tip hun droomhuis kunnen kopen? Ook vind ik het leuk om mensen te begeleiden bij het aankoopproces. Zeker voor starters is een woning kopen best wel een grote stap. Dat snap ik als geen ander.”

“Starters vinden het fijn om te praten met een leeftijdsgenoot met verstand van zaken”

 
Omdat je zelf ook een starter bent?

“Precies. Ik kan me goed in starters verplaatsen, omdat ik zelf ook jonger ben. Bovendien zijn steeds meer vrienden bezig met het kopen van een huis. Daar krijg ik natuurlijk veel van mee. Al die kennis en ervaring bundel ik om mijn werk nóg beter te kunnen doen. En ik merk dat starters het andersom ook fijn vinden om te praten met een leeftijdsgenoot met verstand van zaken.”

Je klinkt als de juiste man op de juiste plek!

“Zo voelt het ook! Ik ben heel blij met het werk dat ik mag doen. In de huidige markt valt het voor starters niet altijd mee om een woning te kopen. Maar ik zeg altijd: die droomwoning komt er. En uiteindelijk lukt ons dat altijd!”