Stille Verkoop

Wonen Verhaal
februari 2024

Stille verkoop vs reguliere verkoop

Heb je wel eens nagedacht over het verkopen van je huis zonder een advertentie op Funda of een verkoopbord in de tuin? In de huidige woningmarkt is dit een veelgebruikte methode.
Iedere verkoop is anders en iedere verkoper heeft andere wensen. Wij luisteren graag naar de wensen van onze verkopers en adviseren hen daarin. We leggen je graag uit wat de voordelen zijn van stille verkoop.

1. Exclusiviteit

Stille verkoop biedt de kans je woning exclusief aan te bieden aan al onze zoekers in ons zoekerssysteem. Wij kennen de potentiële koper van jouw woning dus wellicht al.

2. Courantheid peilen

Een ander voordeel van stille verkoop is dat het een goede manier is om te peilen hoe courant je woning is, zonder de mogelijke effecten van een openbare verkoop. Het biedt een veilige omgeving om interesse te meten in het aantal potentieel geïnteresseerden alsook om de maximale hoogte van de vraagprijs te kunnen toetsen.

3. Controle over het verkoopproces

Als verkoper behoud je volledige controle over het verkoopproces. Dit betekent dat bezichtigingen doorgaans beperkt blijven tot serieus geïnteresseerde kopers, wat vooral aangenaam is als je geen haast hebt met verkopen en bepaalde voorwaarden aan de verkoop wilt verbinden (bijvoorbeeld een opleverdatum die nog ver in de toekomst ligt).

4. Privacy

Een aanzienlijk en welbekend voordeel van stille verkoop schuilt in de discreetheid ervan. Je privacy blijft gewaarborgd, zonder de hectiek en aandacht die een traditionele verkoop met zich meebrengt.
Bij stille verkoop besteden we evenveel zorg aan jou en je woning als bij een reguliere verkoop. We maken gebruik van alle beschikbare middelen om je woning succesvol te verkopen, volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen.
We presenteren je woning binnen ons grote 'geheime' aanbod van ons uitgebreide zoekersbestand.

Overstap naar reguliere verkoop

Indien stille verkoop niet aan je verwachtingen voldoet, kun je altijd overstappen naar de reguliere verkoopmarkt, zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor de verkooptijd of -strategie.

Stille verkoop is een veelbelovende strategie met zeer goede ervaringen die we graag persoonlijk komen toelichten.
Ben je geïnteresseerd in stille verkoop en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Inschrijven zoekerssysteem.

Inschrijven Qualis hoger segment.