We voelen ons nu al thuis in Oss

Wonen Verhaal

“We voelen ons nu al thuis in Oss”

De eerste schop moet nog de grond in, maar in gedachten wandelen Herman Haan en Esther Vos al door hun nieuwe woning. Begin 2024 start het stel met de bouw van hun huis aan de Acacialaan in Oss. Wij mochten ze begeleiden bij hun zoektocht én vonden samen de locatie waar Herman en Esther de volgende fase van hun leven gaan vormgeven.

Herman komt oorspronkelijk uit Nijmegen; Esther uit de Achterhoek. Via diverse omzwervingen door het land kwamen ze zo’n vijftien jaar geleden terug in de Gelderse regio. “Eerst in Doetinchem, en sinds 2012 wonen we in een fijn huis in Aalten”, vertelt Herman. “In een gezellige buurt, en tegelijk lekker vrij. Een heerlijke plek!”

Dichter bij (klein)kinderen

Toch staat er een verhuizing op stapel. Herman: “De belangrijkste reden is dat we dichter bij onze dochters willen wonen. Op zich is anderhalf uur rijden niet zo’n probleem, maar we hebben inmiddels kleinkinderen en willen graag in de buurt zijn. Dus zijn Esther en ik het iets zuidelijker gaan zoeken.”

Sfeer in de Hazenakker

Toen Herman en Esther tijdens een verkennend rondje door onze regio belandden in de Hazenakker, werden ze enthousiast. “Er stonden daar veel leuke huizen te koop. En de sfeer in Hazenakker, de openheid, de ruimte… Ons gevoel kwam in een stroomversnelling. Aangezien veel woningen via Van der Krabben Makelaardij te koop stonden, was het contact snel gelegd.”

“Bij Van der Krabben toonden ze oprechte interesse in ons, en in onze woonwensen”

 
Oprechte interesse

Vanaf moment één was er sprake van een klik, vertelt Esther. “Met makelaar Joris Welten, maar ook met zijn collega’s. Ze toonden oprechte interesse in ons, en in onze woonwensen. Daardoor ontstond een heel fijne, open sfeer. Wat we zochten? Een woning met een gevoel van ruimte, zowel binnen als buiten. En met een toekomstbestendig karakter. We willen op de begane grond leven, maar ook een gastenverblijf op de eerste verdieping.”

Zelf bouwen

Ondanks dat Joris al snel verschillende bezichtigingen had geregeld, bleek de ideale woning niet één-twee-drie voorhanden. “Uiteindelijk hebben we gekozen om zélf te gaan bouwen”, vertelt Herman. “Op een ruim perceel met een vervallen casco, dat we intussen hebben laten slopen, gaan we opnieuw beginnen. Ook in dat traject hebben we met Van der Krabben heel fijn en snel geschakeld.”

Fijne ondersteuning

In het contact was het nakomen van afspraken belangrijk voor Herman en Esther, net als een proactieve houding. Herman: “Die hebben we bij Van der Krabben gevonden. Ze zijn bijvoorbeeld ook ná de koop nog betrokken. Neem de manier waarop Joris en Nathalie ons in contact brachten met een architect, prijsopgaves opvroegen en ons ondersteunden rondom het bodemonderzoek… Ze hebben ons enorm goed en prettig verder geholpen.”

Kerst 2024

Herman en Esther verwachten in het eerste kwartaal van 2024 te starten met bouwen. Maar wanneer de verhuiswagen van Aalten richting Oss trekt, is nog lastig te voorspellen. “We hopen op een scenario waarin we kerstmis 2024 in ons nieuwe huis vieren”, aldus Herman. “Tegelijkertijd weet je nooit hoe een bouwtraject verloopt, daarom stellen we geen deadlines. Aan de andere kant… We verheugen ons enorm op het moment dat we onze nieuwe droomwoning betrekken.”

100 procent aanrader

Terugblikkend op de samenwerking zijn Herman en Esther ronduit positief. “We hebben er een heel goed gevoel aan overgehouden. Sterker nog: door de manier waarop Van der Krabben ons heeft begeleid, voelen we ons nú al thuis in Oss. Uiteraard hebben we nu zelf voorlopig geen makelaar meer nodig. Maar als iemand in onze omgeving iets zou zoeken in de regio Oss, raden we Van der Krabben met 100 procent zekerheid aan.”