verhuis
faciliteit?

Hypotheken

Wat is een verhuisfaciliteit?

Een verhuisfaciliteit is een optie die sommige hypotheekverstrekkers bieden aan hun klanten. Met deze faciliteit kunnen huiseigenaren hun bestaande hypotheek behouden en deze meenemen naar een nieuw huis dat ze willen kopen, zonder dat ze de bestaande hypotheek hoeven af te lossen en een nieuwe hypotheek hoeven af te sluiten.

Met een verhuisfaciliteit kunnen huiseigenaren de bestaande rente en voorwaarden van hun hypotheek behouden, waardoor ze mogelijk kunnen besparen op de kosten van het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Dit kan vooral handig zijn als de rente op hypotheken gestegen is sinds het afsluiten van de bestaande hypotheek.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle hypotheekverstrekkers een verhuisfaciliteit aanbieden en dat de voorwaarden en kosten van deze faciliteit kunnen variëren tussen de verschillende aanbieders. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden van de hypotheek zorgvuldig te onderzoeken en te begrijpen voordat je een beslissing neemt over het gebruik van een verhuisfaciliteit.